Un consilier prezidential a fost recrutat de Securitate in 1989

Un consilier prezidential a fost recrutat de Securitate in 1989

Consilierul prezidential Alexandrina Gatej a fost recrutata de Securitate in 1989, conform unui document CNSAS. Numele ei conspirativ era "Florina". Consilierul prezidential pentru relatia cu mediul de afaceri, Alexandrina Corina Gatej, a fost recrutata de fosta Securitate in anul 1989.

Traian Basescu: Nu vin pentru voturi la Focsani. Trebuie sa aratam respect pentru istorie
Klaus Iohannis, dupa summitul de la Bruxelles: Toate statele UE vor reloca 40.000 de migranti aflati in Italia si Grecia

CNSAS i-a eliberat adeverinta de necolaborare, nefiind gasite mai multe probe care sa justifice trimiterea cazului in justitie de catre CNSAS.

Intr-o adeverinta data publicitatii de Realitatea TV, Gatej ar fi avut numele de cod "Florina". "Pe vechea lege, Gatej ar fi primit sigur verdict de politie politica, ofiterul ei i-a remarcat entuziasmul de a colabora, deci pe vechile proceduri nu ar fi scapat.  Pe noua lege nu avem insa probe suplimentare, nu am gasit note ale ei", au declarat pentru NewIn surse din Colegiu. Corina Alexandrina Gatej a devenit consilier prezidential la departamentul relatia cu mediul de afaceri in iulie 2009. Inainte de numirea la Cotroceni, ea a fost director in cadrul Unilever, divizia Europa Centrala si de Est.