Udrea: Am avut discutii cu Cioaba, PMP isi doreste un parteneriat cu comunitatea roma

Udrea: Am avut discutii cu Cioaba, PMP isi doreste un parteneriat cu comunitatea roma

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, ca a discutat cu Dorin Cioaba, autointitulatul rege international al romilor, precizand ca PMP isi doreste un parteneriat benefic pentru Romania cu comunitatea roma, pentru integrarea reprezentantilor acesteia.

Cutremurul de 7 grade din Romania, prevazut si dezbatut de seismologi
Premierul i-a trimis lui Traian Basescu propunerea de revocare a lui Dan Nica

Udrea a spus ca a avut discutii cu reprezentantul comunitatii rome din Romania. "Cred ca trebuie sa vina vreme cand clasa politica trebuie sa fie resposnabila pentru aceasta minoritate, cea mai mare din Romania, in care cei care conduc tara sa se gandeasca cum sa integreze aceasta comunitate in societatea romaneasca", a spus Udrea.

Ea a anuntat ca PMP isi doreste sa construiasca un parteneriat benefic pentru Romania cu romii si a precizat ca, din experienta pe care a avut-o in campanile electorale in care a participat, nu crede in "povestea aceasta cu dam voturile de la romi".

"Nu exista asa ceva, asta este ca povestea «Sa cumparam voturi cu sacosa, in zona rurala». In realitate nu se intampla asa", a aratat Udrea, precizand ca nu astfel trebuie folosita comunitatea roma si ca incercand sa obtina voturi prin negocieri cu reprezentantii acestei comunitati se face mult rau Romaniei.

Potrivit Elenei Udrea, PMP nu isi propune, in urma discutiilor cu Dorin Cioaba, un parteneriat "de forma" si nu este interesat de voturile populatiei de etnie roma, ci ca acestia sa fie integrati in societate.