Ucigasii lui Marian Cozma au fost condamnati la inchisoare pe viata

Ucigasii lui Marian Cozma au fost condamnati la inchisoare pe viata

Pedepse grele pentru ucigasii handbalistului roman Marian Cozma. Doi dintre ei vor sta tot restul vietii dupa gratii. Al treilea a primit si el 20 de ani. Verdicul justitiei ungare nu sterge insa durerea din sufletul celor care l-au cunoscut si i-au fost aproape lui Marian.

Tudor Ciuhodaru, eliberat din functia de consilier onorific, la doua zile de la numire
RADET, pregatit sa furnizeze agentul termic pentru locuitorii Capitalei incepand de marti

Tribunalul din Veszprem a pronuntat sentinta pentru ucigasii lui Marian Cozma. Raffael Sandor si Gyozo Nemeth au primit pedeapsa maxima, inchisoarea pe viata, iar al treilea acuzat, Ivan Sztojka, a primit o sentinta de 20 de ani. RafFael Sandor si Nemeth Gyozo nu vor putea cere eliberarea conditionat decat dupa ce vor ispasi cel putin 30 de ani din sentinta.

Agenda.ro scrie ca la infatisarea de miercuri avocatul lui Raffael Sandor a spus ca acuzatul nu a vrut sa ucida, ci a fost nevoit sa se apere impotriva mai multor atacatori.

"Poate fi invinuit Sandor Raffael ca a scos cutitul dupa ce in discoteca i s-a spart capul cu o sticla de bere, iar pe strada a fost atacat de 8-10 oameni?", a intrebat avocatul. Procurorul a spus insa ca acuzatii stiau bine ce fac si au dat cu piciorul de mai multe ori in capul lui Marian Cozma, in timp ce acesta zacea nemiscat pe caldaram. Raffael Sandor si-a cerut iertare de la familia lui Marian Cozma, declarand din nou ca el l-a ucis pe handbalist, insa de ceilalti sportivi nu s-a atins. Gyozo Nemeth si-a cerut si el iertare de la rudele lui Marian Cozma, apoi si-a oferit un rinichi pentru Ivan Pesic, sportivul pe care l-a injunghiat in rinichi. Marian Cozma, jucator al echipei ungare MKB Veszprem si al nationalei Romaniei, a fost injunghiat mortal in ziua de 8 februarie 2009, in fata barului Patriota, din Veszprem. In altercatie care a avut loc in bar au fost grav raniti si alti doi coechipieri de la echipa locala de handbal. Handbalistul roman, in varsta de 26 de ani, a fost injunghiat in inima, iar medicii nu l-au mai putut salva. In urma probelor video, procurorii au stabilit clar ca atacatorii sunt Raffael Sandor, Nemeth Gyozo, Sztojka Ivan si Pal Gabor. Nemeth Gyozo a fost cel care a inceput conflictul. In timp ce Cozma era pe ringul de dans, acesta l-a lovit din spate pe handbalist. Motivul agresiunii i-a socat pe anchetatori: S-a uitat urat la mine, a spus acesta la proces.