Tribunalul Galati a respins cererea DNA de arestare preventiva pentru Bunea Stancu: Seful CJ Braila ramane in arest la domiciliu

Tribunalul Galati a respins cererea DNA de arestare preventiva pentru Bunea Stancu: Seful CJ Braila ramane in arest la domiciliu

Tribunalul Galati a respins propunerea procurorilor de inlocuire a arestarii la domiciliul cu arestul preventiv in cazul lui Bunea Stancu.

Dacian Ciolos vrea transparenta totala in cheltuiala banilor publici
Banii de la FMI vin abia in martie

Astfel, presedintele CJ Braila va ramane in arest la domiciliu, situatie in care se afla de pe data de 8 august.

Presedintele Consiliului Judetean Braila este acuzat ca in perioada 2009-2011 ar fi atribuit in mod ilegal mai multe contracte publice firmelor Tancrad Galati si Tancrad Construct Braila, dar si Conciviei, controlata chiar de Bunea-Stancu.

In multe situatii, companiile participau singure la licitatii sau castigau ilegal contractele atunci cand existau competitori, potrivit procurorilor DNA.

Baronul se mai judeca si cu Agentia Nationala de Integritate. Inspectorii institutiei au descoperit ca Bunea-Stancu detinea peste 65% din compania Bursagrirom, care, la randul ei avea peste 70% din actiunile Concivia. In numai trei ani de zile, Concivia a reusit sa obtina din partea Consiliului Judetean Braila nu mai putin de cinci contracte publice estimate la 2,7 milioane de lei.

Anchetatorii ANI au sesizat Parchetul si instanta pentru conflict de interese, iar Curtea de Apel Bucureoti a confirmat acuzatia pe 24 septembrie 2012. Stancu a facut contestatie, iar dosarul se afla la Curtea Suprema. Daca va pierde si aceasta ultima cale de atac, baronul va trebui sa renunte la functia publica.