Traian Ungureanu, omagiu conducatorului iubit Basescu

Traian Ungureanu, omagiu conducatorului iubit Basescu

Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu spune ca Traian Basescu s-a luptat cu "dezastrul economic", cu "justitia de uz personal" sau pentru o politica externa suverana, dar nu s-a ales cu nicio "soapta de recunoastere" si anunta ca el il va sprijini in continuare "cu inversunare" pe acesta.

Legea educatiei a fost avizata de Guvern si va fi lansata in dezbatere publica pentru doua saptamani
Buget de promovare de un milion de euro in trei ani pentru fructele si legumele proaspete romanesti

Ungureanu comenteaza criticile aduse de CCR proiectului de revizuire a Constitutiei propus de Basescu. "Intr-adevar, presedintele Traian Basescu se bate din rasputeri si anapoda cu documentul gresit. Avem, de fapt, o Constitutie perfecta. Nu un act scris si trecator, ci o suma de deprinderi eterne. Nu e nimic de amendat sau de suprimat in aceasta capodopera care ne asterne cu precizie magnetica directia etica si comportamentul public", scrie el pe blog, sustinand ca in Romania "facerea de bine trebuie pedepsita exemplar", iar "solidaritatea, rabdarea si efortul sunt interzise", informeaza NewsIn. Intr-un ton ironic, Ungureanu le propune cititorilor o rememorare a "ultimelor cateva saptamani din viata vinovata a presedintelui Basescu". "Numitul presedinte propune modificarea Constitutiei, prin indreptarea sau eliminarea acelor articole infipte in lege pentru a garanta furtul, tunul si, in genere, dreptul la hotie prin functie si din bani publici. Pe scurt, presedintele propune o Constitutie care nu mai garanteaza romanilor cu functie dreptul de a fura oficial banii romanilor fara functie. Curtea Constitutionala analizeaza propunerile si trimite vorba Pre?edintelui ca e un proclet si un nelegiuit. Curtea decide ca averile dospite din frauda trebuie protejate prin lege si ca demnitarii au drepturi sacre, intre care dreptul la legitimatia de infractor. Numitul presedinte, se prezinta in fata Parlamentului pentru a explica proiectul de modificare a Constitutiei. Bun venit! Sala e pe jumatate goala (de deputatii opozitiei) si pe jumatate absenta (prin grija deputatilor din opozitia interna)", scrie Ungureanu. Eurodeputatul analizeaza si alte idei ale presedintelui care au fost respinse de factorii decidenti si de societate. "Numitul presedinte, se pronunta in favoarea reorganizarii administrative. Ideea pare buna. Ce poate fi rau, cand 41 de administratii si feude sunt tunse si transformate in 8 sau 10 sau 16 sau cate judete vor ingadui negocierile? UDMR raspunde cu o noua salva de conditii si amenintari. PSD si PNL jura ca vor repara, cu prima ocazie, orice stricaciune adusa perfectiunii feudale a Romaniei. PDL asista in liniste", continua Ungureanu.

Un alt eveniment luat in analiza este cel provocat de declaratiile lui Basescu referitoare la Regele Mihai. "Numitul presedinte face o serie de remarci slobode, intr-o dicutie pe tema regelui Mihai, a Maresalului Antonescu si a regimului de stat inainte de captura comunista. Urmarea: cruciada indignatilor atinge cote de care Iliescu si ceilalti haituitori ai Regelui n-au avut parte. Monarhisti generati prin recalificare rapida organizeaza podul scuzelor si ii cer iertare Regelui pentru brutalitatea verbala a Presedintelui", mai scrie eurodeputatul. "Palmaresul nenorocit al Presedintelui e doldora. Intre alte fapte retinute la dosar: lupta cu dezastrul economic si blocarea dezmatului bugetar, inclestarea cu justitia de uz personal, medierea in relatiile cu UE si FMI, urmata de sprijinul financiar care ne-a despartit de catastrofa, constructia unei politici externe suverane, relatii solidare cu statele estului, alianta cu Statele Unite, recapacitarea strategica a bazinului dunarean si a zonei Marii Negre", concluzioneaza el. "Pentru toate astea si pentru atatea altele, numitul Basescu nu s-a ales cu un cuvant, cu un singur cuvint de sprijin sau cu vreo soapta de recunoastere. Alegatorii romani l-au votat fara ezitare. Fabricantii romani de opinie l-au condamnat la temnita mediatica pe viata si la defaimare fara sfarsit. Politicienii, apropiatii sau apropiatii raspopiti l-au decartat, asa cum te lepadai, pe vremuri, de cineva care isi strica dosarul. Consensul e deplin: facerea de bine trebuie pedepsita dupa datina strabuna", opineaza in acelasi ton Ungureanu.

La final, acesta spune ca el va continua sa-l sprijine pe Basescu. "Cat va mai exista un loc de facut semne negru pe alb, voi continua sa-l sprijin cu inversunare pe Basescu. Pentru ca vreau sa-mi vad tara facand macar o jumatate de pas inainte", conchide Traian Ungureanu.