Traian Basescu catre fermierii furiosi: Pana in luna decembrie vom gasi solutii si pentru transa a doua a subventiilor

Traian Basescu a declarat aseara ca pana in luna decembrie se vor gasi solutii si pentru plata transei a doua a subventiilor pentru fermieri. Prima transa va fi platita la sfarsitul lunii octombrie. Raspunsul final la cererile fermierilor va veni abia miercuri, saptamana viitoare. "Am discutat cu Guvernul,

Purtatorul de cuvant al BNR: Nu exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste bancile romanesti cu capital grecesc
Greva profesorilor reprogrameaza proba de joi a bacalaureatului

cu presedintele CEC si urmeaza sa discut cu directorul fondului de garantare a fondului rural”, a declarat Traian Basescu. Presedintele a mentionat ca bugetul de stat nu are bani acum. „Singura solutie posibila e cea anuntata de liderii vostri (…) pana in luna decembrie sa primiti banii din alte formule si nu din bugetul de stat”, a mentionat Basescu. Traian Basescu a precizat ca prima transa va fi platita acum, la sfarsitul lunii octombrie, cand o sa se transfere banii de la bugetul de stat catre agentiile din teritoriu pentru plati. Basescu le-a explicat fermierilor, care fie il aplaudau, fie il fluierau, ca bugetul de stat nu are bani acum. „Cine v-a pacalit ca sunt bani de la UE, nu a fost cinstiti cu voi. Subventiile la animale nu se platesc de UE”, a spus Basescu. Presedintele Traian Basescu a discutat ieri dupa amiaza, la Palatul Cotroceni, cu o delegatie a fermierilor care a protestat in fata institutiei. Anterior, la plecarea de la sediul de campanie, Traian Basescu declarase initial ca nu se va intalni cu fermierii protestatari.

Peste 600 de fermieri au protestat in fata Palatului Cotroceni, iar jandarmii au facut fata cu greu valului de protestatari. Fermierii s-au strans in fata Palatului Cotroceni dupa ce negocierile dintre reprezentantii crescatorilor de taurine, pe de o parte, si Radu Berceanu si Gheorghe Pogea, pe de alta parte, au esuat.