Traian Basescu: Categoric o voi sustine pe Elena Udrea la prezidentiale pentru ca este candidatul PMP

Traian Basescu: Categoric o voi sustine pe Elena Udrea la prezidentiale pentru ca este candidatul PMP

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara, in emisiunea „Buna seara, Romania”, de pe B1 TV, ca va sustine candidatul la Presedintie al PMP, respectiv Elena Udrea, dupa retragerea lui Cristian Diaconescu.

Regele romilor: Staborul va media conflictele inainte ca acestea sa produca vreun efect penal
Martens l-a asigurat pe Boc ca ministrii PPE, dar fara cel olandez, sustin aderarea la Schengen

„Eu am fost un sustinator fara rezerve al PMP. Categoric sustin candidatul la functia de presedinte al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu, l-am sustinut atat cat a avut nevoie, pana cand a anuntat ca este un candidat independent. In acel moment, sustinerea mea pentru el nu mai poate continua. Eu am inspirat crearea acestui partid. Acum este Elena Udrea, categoric o voi sustine pentru ca este candidatul PM”, a afirmat presedintele.

Basescu a apreciat retragerea lui Cristian Diaconescu din PMP ca fiind o problema de constiinta, facand referire la faptul ca acesta a votat pentru suspendarea sa, in 2007.

„Avea toate datele unui om care daca se aseaza pe scaunul de la Cotroceni poate sa duca lucrurile inainte. A fost o optiune imn interiorul partidului. Cred ca a avut o probl de constiinta. Al a avut o discutie despre care eu nu am stiut, in CEX.  El a spus ca nu a fost la votul 322, ca era intr-o deplasare. Probabil asa si-a amintit. Numai ca pe site-ul Camerei Deputatilor sunt documentele si cu semnatura lui pentru suspendare si tabelul oficial de prezenta. Cred ca era esential sa se duca la CEX sa spuna de ce a zis ca a fost in deplasare”, a mai spus seful statului.