Topul oraselor cu cele mai multe oportunitati de angajare

In ciuda crizei, in orasele mari inca se mai fac angajari, cele mai multe oportunitati de angajare sunt, in prezent, in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov. Bucurestiul ocupa in continuare primul loc in topul oraselor cu ofertele de locuri de munca cele mai multe, numarul de joburi disponibile in Capitala este de doua ori mai mare fata de numarul de joburi oferit de firnele din Cluj, Timisoara, Iasi sau Brasov,

CSM sesizeaza Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor lui Antonescu, Iliescu si Ponta
Minim istoric: Leul cade la cel mai jos nivel din 2011

orasele cu cele mai multe oportunitati de angajare dupa Bucuresti. Numarul mare de companii cu sediul in Bucuresti face ca acesta sa ramana orasul care ofera cele mai multe oportunitati de cariera, spun reprezentantii firmelor de recrutare. In momentul de fata, numarul de joburi disponibile in Capitala, prezentate pe site-ul eJobs, depaseste 5.700, dintr-un total de peste 10.500 de joburi. Oferta de locuri de munca din Cluj, Timisoara, Iasi si Constanta, orasele cu oportunitati de angajare cele mai multe dupa Bucuresti, ajunge la 2.500, potrivit eJobs. Capitala ocupa primul loc in topul oraselor cu cele mai multe oferte de joburi si pe siteul BestJobs, unde numarul de joburi vacante este de peste 2.600. Orasul care se afla pe locul doi, dupa numarul ofertelor de angajare pe BestJobs, este Timisoara, cu peste 700 de pozitii vacante, locul trei este ocupat de Cluj-Napoca cu o oferta similara, iar pe patru si pe cinci se afla orasele Iasi si Brasov, cu peste 600 de locuri de munca disponibile. Cele mai multe joburi disponibile sunt in vanzari si IT. La randul lor, reprezentantii Myjob spun ca cele mai multe locuri de munca sunt in Bucuresti, peste 1.300, dintre care aproape 400 in vanzari. Pe langa oameni de vanzari, firmele cauta si consultanti, ingineri si IT-isti. In momentul de fata pe site-ul Myjob sunt peste 3.800 de anunturi de recrutare, Capitala conduce in top, urmata de orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov. Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania a crescut la 30 septembrie cu 19% fata de saptamana anterioara, ajungand la 12.353. Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 11.656 locuri vacante, in timp ce pentru cele cu studii superioare au aproximativ 700 de joburi, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri, urmate de asistenti medicali generalisti si contabili.

39% dintre firme au avut planuri de recrutare in 2009

In ciuda crizei financiare, mai multe com­panii din FMCG, IT, dar si din sectorul farmaceutic, consultanta sau de pe piata ­restaurantelor de tip fast-food au continuat sa faca recrutari pe parcursul acestui an. Numarul proiectelor de recrutare a crescut usor in trimestrul al doilea fata de prima parte a acestui an, tot mai multe companii au demarat proiecte de recrutare atat pentru personal in regim de munca temporara, cat si pentru angajati pe perioada nedeterminata. Conform ultimei actualizari a studiului Total Remunerations Survey, realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer, prin partenerul local Consulteam, 39% dintre firmele de pe piata locala au continuat planurile de recrutare si in 2009. Totusi, procentajul companiilor care au facut angajari in 2009 a fost mai mic decat cel inregistrat in 2006 si 2007, perioada in care 63%, respectiv 67% dintre firmele de pe piata locala aveau planuri de recrutare.