Statul se imprumuta iar de la banci cu 240 de milioane de euro

Ministerul de finante isi propune sa vanda din nou certificate de trezorerie in valoare de 240 de milioane de euro. Ministerul finantelor vrea sa atraga de la banci aproximativ 240 de milioane de euro. Suma va fi folosita pentru plata pensiilor

Au plecat 10% din medicii care practica in Romania, ar trebui declarata stare exceptionala
O luna de criza: De la suspiciuni de turism electoral la motiune de cenzura si un nou guvern

si a salariilor, in conditiile in care banii de la FMI nu ajung luna aceasta in Romania.

Statul a inceput anul cu un imprumut de peste 130 de milioane de euro facut saptamana trecuta. De altfel, statul a programat in aceasta luna 5 licitatii pentru a lua imprumuturi de la bancheri, iar in primul trimestru al acestui an ministerul de finante vrea sa atraga de piata interna 2,8 miliarde de euro.

Statul are nevoie disperata de bani pentru a plati salariile si pensiile, intrucat cele doua transe de la FMI, in valoare de 2,3 miliarde de euro, sunt asteptate abia luna viitoare. Insa nici dupa ce vor veni transele de la FMI, statul nu va renunta sa mai ia bani de la institutiile financiare.

Anul acesta, nevoia de finantare a Romaniei se ridica la peste 13 miliarde de euro, in conditiile in care anul trecut, ministerul de finate s-a imprumutat 15 miliarde de euro de pe piata interna.