Sindicatele vor un om politic in fruntea Ministerului Muncii si i-ar prefera pe Sarbu sau Seitan

Liderii confederatiilor sindicale sustin ca nominalizarea unui tehnoctrat farar apartenenta politica in fruntea Ministerului Muncii nu ar face decat sa incurce negocierile cu partenerii sociali si spun ca si-ar dori un om politic la minister, precum Marian Sarbu, Mihai Seitan sau Gheorghe Barbu. Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, i-ar prefera la conducerea Ministerului Muncii pe fostul ministru Marian Sarbu sau pe actualul secretar de stat din minister,

Serban Huidu va fi audiat vineri, la Brasov
Aproape 3.000 de noi disponibilizari, anuntate in ultima saptamana

Mihai Seitan. „Marian Sarbu era un om politic tehnocrat, un om venit din randul sindicatelor, pe care as conta in cadrul urmatoarelor negocieri cu sindicatele. Nu avem probleme nici cu Mihai Seitan, initiatorul actualei Legi a pensiilor, intrucat am lucrat impreuna bine in Consiliul Economic si Social si este un om care intelege sistemul”, a spus Petcu. Vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca, sustine ca alegerea unui tehnocrat in fruntea Ministerului Muncii nu ar face decat sa „incurce negocierile cu sindicatele, in conditiile in care este nevoie urgenta de modificarea a cel putin trei legi pe care Romania si le-a asumat in fata organismelor internationale”. „Normal ca dorim un om politic si nu un tehnocrat. Cu tehnocratii discutam orice proiect de lege doar in zona de laborator, de initiere a unui act normativ, ori pentru adoptarea unei legi este nevoie de vointa politica, nu sa stea sa ceara voie de la partid pentru a semna ceva cu noi. Cu Marian Sarbu, Mihai Seitan si Gheorghe Barbu am lucrat bine, mai putin cu Pacuraru si cu Mariana Campeanu, care nu au vrut sa se lege la cap”, a explicat Jurca.

Si liderii Cartel Alfa spun ca Ministerul Muncii nu poate fi condus de un tehnocrat in aceasta perioada, potivit vicepresedintelui confederatiei sindicale, Luca Octavian si Petru Dandea. „Intotdeauna este de preferat un om politic in locul unui tehnocrat, care atunci cand trebuie sa ia decizii se ascunde dupa cires. Mihai Seitan s-ar pricepe la pensii, este un bun interlocutor si ar putea ramane in propotie de 100% cel putin in functia de secretar de stat”, a afirmat Octavian Luca.