Sesiune speciala de Bacalaureat pentru 20.000 de elevi

In 2010, absolventii de liceu din seriile anterioare vor sustine examenul de Bacalaureat separat si diferit fata de cei care au absolvit 12 clase in anul curent. Ministerul Educatiei si Cercetarii propune o noua metodologie de Bacalaureat care reglementeaza

Blaga: A vrea sa distrug partidul este ca si cum as vrea sa distrug biserica din sat
TVA de 25% si cota unica de 10% – propunerile Guvernului Boc pentru FMI

si situatia elevilor care au absolvit 12 clase in anii trecuti. „Modul in care elevii vor sustine examenul de Bacalaureat este prima problema pe care trebuie sa o rezolvam. Am propus ca absolventii de liceu din anii anteriori sa sustina un examen diferit si separat fata de cei care au teminat liceul anul acesta, fapt ce este in favoarea ambelor categorii”, a spus secretarul de stat Oana Badea. Daca proiectul de lege o sa fie aprobat, 20.000 de absolventi de liceu din anii anteriori, care vor sustine Bacalaureatul anul acesta, vor avea posibilitatea de a-si echivala probele orale cu cele de competente. „Astfel ei vor sustine doar proba de competente digitale”, a explicat Oana Badea.

Oficialii din invatamant cer parerea inspectorilor in legatura cu proba competentelor digitale

In cursul zilei de ieri reprezentantii Ministerului s-au intalnit cu inspectorii generali si cu informaticienii din toate judetele tarii pentru a discuta modul in care se va desfasura examenul de competente digitale, din acest an.

„Cred ca propunerea noastra o sa fie acceptata, in primul rand pentru ca se incadreaza perfect in prevederilele legale, dar si pentru ca vine in ajutorul elevilor. Cred ca un examen diferit si separat este necesar la fel precum este si echivalarea materiilor”, spune Oana Badea. Secretarul de stat a facut referire si la alte prevederi ale noii legi : „La nivelul unei comune pot exista mai multe locatii, insa doar o singura scoala cu caracter juridic. De asemenea, Ministerul propune ca acolo unde nu exista un profesor titular care sa predea Educatie Fizica si Sport la clasele I-IV, orele sa fie predate de invatatori. Masura nu vizeaza si scolile cu profesori titulari pentru aceasta materie”, a incheiat Oana Badea.