Seful CJ Braila, Bunea Stancu, adus la DNA Galati pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de coruptie

Seful CJ Braila, Bunea Stancu, adus la DNA Galati pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost adus, joi seara, la sediul DNA Galati, pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Din februarie, datornicii la banci vor fi executati silit
Mircea Dusa: Lucram la un proiect privind pensiile militare

La cateva minute dupa intrarea sefului CJ Braila in sediul DNA, a sosit si Ion Popa, decanul Baroului Galati, care a afirmat ca a fost chemat de Bunea Stancu, informeaza Mediafax.

In cursul zilei de joi, la DNA Galati au mai fost adusi vicepresedintele CJ Braila Florin Mija si seful Biroului de achizitii al institutiei, Nicolae Ghiocel Moisiu.

Perchezitiile de la sediul CJ Braila, unde au fost prezenti si Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija, s-au incheiat joi seara, dupa aproximativ noua ore.

Anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente de la sediul CJ Braila, pe care i-au dus la DNA Galati.

Procurorii anticoruptie au facut, joi, patru perchezitii in judetul Braila, fiind vizate sediul Consiliului Judetean si locuinta sefului institutiei, Gheorghe Bunea Stancu, si cel mai probabil si casa vicepresedintelui Florin Mija, intr-un dosar privind licitatii pentru contracte pe bani publici.

Dosarul vizeaza incheierea, derularea, executarea si finalizarea unor proceduri de achizitie publica derulate in perioada 2009 – 2011 de catre CJ Braila, in calitate de autoritate contractanta.

Prejudiciul total in acest dosar este estimat la aproape trei milioane de lei, in urma incheierii a cinci contracte, prin incalcarea atributiilor de serviciu si indeplinirea defectuoasa a acestora, de catre presedintele CJ Braila, ca ordonator principal de credite, si functionarii din subordinea sa.