Rusia va aloca 790 de milioane de euro Crimeii

Rusia va aloca 790 de milioane de euro Crimeii

Moscova este dispusa sa aloce 40 miliarde de ruble (790 de milioane de euro) regiunii autonome Crimeea, unde in data de 16 martie este programat sa aiba loc un referendum cu privire la alipirea ei la Rusia, a declarat duminica, la Simferopol, un parlamentar rus.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, despre votul in cazul Dan Sova: Vom contesta la Curtea Constitutionala
Evaziune cu girul Finantelor: Sase angajati ai Directiei de Finante Alba sunt audiati de DIICOT

"Guvernul rus a prevazut un buget serios, de circa 40 de miliarde de ruble, pentru sustinerea dezvoltarii infrastructurii economice si industriale a Crimeii", a dat asigurari Pavel Dorohin, vicepresedintele Comisiei pentru industrie din Duma de Stat.  Dupa cum a precizat Dorohin, "este vorba in primul rand despre sprijin acordat industriei apararii, mentenantei maritime, inclusiv a unitatilor Flotei Ruse de la Marea Neagra".

"Acestea sunt masuri concrete", a spus parlamentarul rus. Regiunea autonoma Crimeea intentioneaza sa desfasoare la 16 martie un referendum, considerat ilegal de Kiev, privind alipirea la Rusia. Parlamentul local este controlat de fortele pro-ruse, iar soldati desfasurati de Moscova asediaza cazarmi ale armatei ucrainene in toata peninsula. Rusia a avut mereu importante interese in Crimeea. Flota Rusa de la Marea Neagra isi are baza in portul Sevastopol, in termenii unui acord semnat cu Kievul, care prevede o prelungire a termenului de inchiriere a bazei pana in 2035, in schimbul unei reduceri cu 30% a pretului la gaze.