Rovana Plumb: Amnistie fiscala pentru pensionari si mame care au de returnat bani statului, dar nu si pentru pensionarile ilegale

Rovana Plumb: Amnistie fiscala pentru pensionari si mame care au de returnat bani statului, dar nu si pentru pensionarile ilegale

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, vineri, ca mamele, dar si pensionarii vor beneficia de amnistie fiscala, nu penala, potrivit unui proiect de lege care va fi prezentat in urmatoarea sedinta de Guvern.

Boc: Mesajul de baza e prudenta maxima in context economic international extrem de dificil
Taxe de proprietate industriala mai mari cu 20%. OSIM surprins si stresat ca majorarea nu e amanata

 „Pentru a linisti mamicile care in urma deciziei Curtii de Conturi ar trebui sa returneze o parte din indemnizatia pentru cresterea copilului, verificarile au demonstrat ca mamicile au obtinut o suma totala de 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit. Pentru a veni in sprijinul mamicilor, Guvernul propune modificarea OUG 111 privind acordarea indemnizatie in felul urmator: orice parinte care e in concediu de ingrijire va putea obtine venituri, lucrand de acasa , de 1500 de lei timp de un an. In ce priveste cele 12.000 de mamici pentru care s-au constituit debite de returnare, acestea vor amnistiate fiscal“, a declarat ministrul Plumb. 

Totodata, ea a vorbit despre amnistia pentru pensionari si a aratat ca acestia vor fi amnistiati fiscal, nu si penal. 

„In ce priveste amnistierea fiscala pentru pensionari, propunerea de proiect de lege este gata. Toti pensionarii care se afla in evidenta sistemului de pensii publice vor fi scutiti de la plata debitelor. Nu vor fi scutiti de la plata debitele care au drept cauza culpa debitorului materializata de folosirea acestora a unor documente neconforme realitatii, deci facem amnistiere fiscala, nu penala“,a conchis ministrul Muncii.

Proiectul de lege pentru amnistierea pensionarilor va fi adoptat in sedinta de guvern din 20 august.