„Mos Teaca” in viziunea lui Traian Basescu

„Mos Teaca” in viziunea lui Traian Basescu

Presedintele Basescu a comentat afirmatiile ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, despre Strategia Nationala de Aparare spunand ca asemenea lucruri nu puteau fi spuse decat de "Mos Teaca".

Parintii de gemeni si tripleti vor primi o indemnizatie mai mare pentru copii
CNA va monitoriza, in campanie si OPINIILE jurnalistilor si analistilor

Mai intai Basescu a fost intrebat despre declaratia lui Dobritoiu ca modul de functionare al CSAT ar trebuie modificat, introducandu-se in componenta sa reprezentanti ai domeniilor precum agricultura sau mediu. "Pai nu trebuie sa scape nicio institutie a statului, toate trebuiesc atacate, iar ministrul Apararii exact asta face. CSAT poate sa preia oricand o problema de siguranta nationala, fie ca e siguranta alimentara, fie ca e siguranta energetica, fie ca e in zona sigurantei economice, deci nu vad ce modificari trebuiesc facute", a replicat el.

O alta intrebare a vizat afirmatiile ministrului liberal potrivit carora, Strategia Nationala de Aparare, este "muzica lautareasca" atata timp cat obiectivele nu au prevazute si fondurile pentru realizarea lor. "O asemenea expresie nu putea veni decat de la Mos Teaca", a replicat Basescu, razand. "Deci strategia de siguranta nationala sta in Parlament de doi ani si nu-i dezbatuta. Sigur, orice Mos Teaca poate sa spuna, dar Mos Teaca e Mos Teaca", a conchis Basescu.

Ministrul apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat luni ca orice strategie nationala de securitate este "muzica lautareasca, un panseu sau un eseu", daca nu se au in vedere si resursele necesare atingerii scopurilor.

”Nu s-au luat decizii in functie de capacitatea de finantare ale acestui stat. Ne-am jucat cu deciziile acolo. Nu au fost abordate teme de relevanta strategica pentru acest stat”, a spus Corneliu Dobritoiu.

”Orice strategie presupune o viziune a statului pe un domeniu strategic (…) Daca nu face referire la resursa avem de-a face cu un panseu, cu o gandire despre, cu un eseu in domeniul securitatii, cu un articol”, ”cu muzica lautareasca”, a punctat ministrul apararii. Intrebat cine-i lautarul in acest caz, Dobritoiu a declarat ca este ”cel care elaboreaza”.