Protestul bugetarilor va bloca miercuri Capitala

Potrivit unui comunicat remis duminica de Brigada Rutiera a Politiei Capitalei, pe 27 octombrie, confederatiile sindicale organizeaza in Bucuresti un miting in Piata Victoriei, intre orele 10.00 - 11.00, urmat de  un mars catre Piata Constitutiei, intre orele 11.00 - 14.00 si un miting in Piata Constitutiei, intre orele 14.00 - 22.00.

Accident cumplit in Arad – sapte morti si doi raniti
Daca bugetul sistemului de sanatate nu va fi suplimentat, majoritatea spitalelor se vor inchide

Astfel, mitingul din Piata Victoriei, care va avea loc in intervalul 10.00 – 11.00, se va desfasura intre linia de demarcatie a benzii II de circulatie, de pe Bd. Aviatorilor, sensul dinspre Monumentul Aviatorilor catre P-ta Romana, Sos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Bd. Lascar Catargiu, pana la scuarul de demarcare dintre cele doua sensuri de circulatie. Marsul de protest va avea loc intre orele 11.00 – 14.00, pe traseul Piata Victoriei – Bd. Lascar Catargiu – Piata Romana – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Nicolae Balcescu – Piata Universitatii – Bd. I.C. Bratianu – Piata Unirii – Bd Unirii – Piata Constitutiei. Deplasarea protestatarilor se va face pe patru benzi de circulatie, lasand libere doua benzi, pe sensul dinspre Piata Unirii catre Piata Victoriei, pentru a permite accesul autospecialelor cu regim de circulatie prioritar (IGSU, MAI, Ambulante). Mitingul din Piata Constitutiei se va desfasura intre Bd. Unirii, de la intersectia cu Bd. Regina Maria, pana la Piata Constitutiei, Piata Constitutiei si Bd. Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Bd. Natiunile Unite. Restrictiile de circulatie impuse incep din 26 octombrie, ora 20.00, cand va fi restrictionata parcarea autovehiculelor in Piata Victoriei, Piata Constitutiei, alveolele de pe Sos. Kiseleff si de pe traseul de deplasare al manifestantilor, inclusiv pe Bd. Unirii si Bd. Libertatii. Restrictiile vor fi mentinute pana la terminarea activitatilor din fiecare zona precizata.

De asemenea, in noaptea de 26 spre 27 octombrie, incepand cu ora 00.00, se va restrictiona traficul rutier in Piata Victoriei, pe doua benzi de circulatie ale sensului dinspre Piata Romana catre Monumentul Aviatorilor, precum si in Piata Constitutiei, doua benzi de pe Bd. Libertatii, sensul dinspre Bd. Natiunile Unite catre Calea 13 Septembrie.

Pe 27 octombrie, incepand cu ora 07.00, se va restrictiona traficul rutier, pana la ora 14.00, pe Bd. Kiseleff, de la Piata Arcului de Triumf pana la Piata Victoriei, pe Bd. Aviatorilor, de la Piata Charles de Gaulle pana la Piata Victoriei, accesul dinspre Bd. Ion Mihalache catre Piata Victoriei, precum si efectuarea virajului la stanga din Piata Victoriei catre Bd. Ion Mihalache, Calea Victoriei si Bd. Lascar Catargiu. Totodata, in timpul desfasurarii marsului, incepand cu ora 10.30 pana in jurul orei 14.00, traficul rutier va fi restrictionat in totalitate, atat pe traseul de deplasare al participantilor, respectiv Bd. Lascar Catargiu – Bd. Gh. Magheru – Bd. I.C. Bratianu – Bd. Unirii, cat si pe toate arterele de circulatie care acced catre aceste bulevarde. In continuare, de la ora 12.00, se va restrictiona in totalitate traficul rutier, pana in jurul orei 23.00, pe Calea 13 Septembrie, de la intersectia cu Bd. Tudor Vladimirescu, pe Bd. Unirii, de la intersectia cu Bd. Regina Maria, pe Bd. Natiunile Unite, de la Piata Natiunile Unite, pe Bd. Libertatii, intre Splaiul Independentei si Rond George Cosbuc, pe Str. Izvor si pe Str. B.P. Hasdeu, de la Pod Hasdeu pana la intersectia cu Bd. Tudor Vladimirescu. Accesul riveranilor va fi permis pe Str. Uranus si pe Calea 13 Septembrie. Mai mult, pe momentul defluirii participantilor, se va restrictiona in totalitate traficul rutier pe Splaiul Independentei, intre Piata Unirii si Pod Opera, pe ambele sensuri de mers. restrictia se va aplica in intervalul 22.00  – 23.00. Politistii le recomanda soferilor sa evite deplasarea atat in zonele mentionate, cat si in imprejurimile acestora, sa evite, pe cat posibil, folosirea autovehiculelor personale, in ziua desfasurarii manifestarilor publice si sa utilizeze transportul public suprateran si subteran, pentru a evita blocajele de trafic, dar si sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate.