Proteste in toata tara. Mii de oameni au manifestat in marile orase

Romanii au iesit din nou in strada, sambata, la cel mai mare protest antiguvernamental de dupa abrogarea OUG 13. Aproape 60.000 de persoane au prot

Zegrean: Nu am stabilit noi rezultatul referendumului, pragul este in lege din 2000/ Aspazia Cojocaru a refuzat sa explice afirmatiile ca nu vrea sa faca puscarie/ Predescu: Referendumul trebuia validat
Premierul Ungureanu vrea ca populatia sa stie ce inseamna codurile meteo

Romanii au iesit din nou in strada, sambata, la cel mai mare protest antiguvernamental de dupa abrogarea OUG 13.

Aproape 60.000 de persoane au protestat in Bucuresti, iar alte 20.000 in multe orase din provincie si in zeci de tari unde se afla romani. Proteste ample au fost in Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

La Iasi, numarul persoanelor care au plecat in mars pe strazile din zona centrala a ajuns la peste 5.000.

In jurul orei 19:30, manifestantii s-au adunat in jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ca si la protestele anterioare, acestia au scandat, printre fluieraturi, huiduieli si zgomot de vuvuzele, lozinci prin intermediul carora isi manifesta nemultumirile fata de reprezentantii guvernului: “Nu vrem sa fim o natie de hoti”, “Vrem autostrada, nu penali pe strada”, “Justitie, nu coruptie”, “PSD, ciuma rosie”, “Parlament penal, mars la Tribunal”, “Demisia, demisia”, “Legi pentru toti, nu pentru hoti”, “Nu vrem sa fim o natie de hoti”.

La Bucuresti a nins cateva ore, dar protestatarii nu s-au descurajat, adunandu-se intr-un numar foarte mare in centrul Capitalei. La Piata Universitatii au fost imbranceli cu jandarmii, care au incercat sa intarzie ocuparea Bulevardului Magheru. Traficul a fost blocat intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului.

La Sibiu, peste 3.000 de oameni au marsaluit sambata seara, pe pietonala din centrul municipiului, care practic este plina de la un capat la altul de protestatari cu vuvuzele, steaguri si fluiere.

Legile Justitiei, modificarile din domeniul fiscal, precum si „situatia generala grava din toate celelalte domenii (sanatate, educatie, economie, infrastructura, cultura, ecologie)” sunt motivele care i-au facut pe oameni sa iasa in strada.