Printul Charles a venit din nou in Romania

Printul Charles a venit din nou in Romania

Printul Charles al Marii Britanii, care se afla intr-o vizita privata in Romania, a ajuns, joi dupa-amiaza, in localitatea covasneana Miclosoara, unde va fi gazduit de familia contelui Kalnoky Tibor, potrivit Mediafax.

FMI a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%
Reactia lui Voiculescu la decizia ICCJ de a nu ii stramuta dosarul

Sursele citate au mai declarat ca mostenitorul coroanei britanice va innopta, vineri, in satul Valea Zalanului (judetul Covasna), unde detine doua proprietati, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata.

Printul Charles a ajuns, joi, in jurul orei 14.00, cu o cursa charter privata, pe Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, el fiind intampinat de directorul aeroportului, Peti Andras, si de oficialitati de la ambasada britanica. Aeronava privata a venit de la Londra, Printul Charles fiind preluat de la aeroport de o masina a oficialitatilor britanice.

De la aeroportul muresean, Printul Charles a plecat spre Miclosoara, in judetul Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde innopteaza de obicei cand viziteaza Romania.

Vineri, printul este asteptat sa faca o vizita privata in localitatea mureseana Archita, din comuna Vanatori.

Primarul localitatii, Mihai Vasile Todoran, declara corespondentului MEDIAFAX ca, din informatiile pe care le detine, mostenitorul coroanei regale a Marii Britanii nu se va intalni cu autoritatile locale, fiind vorba despre o vizita privata.

"Printul Charles vine, din cate stiu, in vizita privata. Urmeaza sa viziteze in satul Archita cladirea fostului camin cultural, care a fost retrocedata si apoi concesionata de la Consistoriul Evanghelic de o ruda a sa, care a renovat-o. Din cate am inteles, ar urma sa se consulte cum sa o compartimenteze, intrucat se doreste ca acolo sa functioneze fundatia care se ocupa de activitatile printului in toata Transilvania", spunea Todoran.

In cursul vizitei private, Printul Charles ar urma sa mearga si la Viscri.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Ultima vizita a Printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, cand a mers in localitatile Apold, Daia si Saschiz. La Saschiz, mostenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume – fructe, iar in localitatea Daia a vizitat o plantatie de flori a unei fundatii specializate in biodiversitate. Tot atunci, Printul Charles a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.