Primul extremist maghiar expulzat din Romania

Primul extremist maghiar expulzat din Romania

Mikola Bela, seful Garzii Maghiare, a fost declarat indezirabil de catre Curtea de Apel Bucuresti. Acesta va putea sa atace decizia executorie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. CAB a admis joi cererea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de declarare a acestuia ca indezirabil pe teritoriul Romaniei. Decizia poate fi atacata cu apel, insa decizia este executorie.

Victor Ponta, la B1 TV: Foarte probabil voi candida la alegerile prezidentiale
Incep concedierile la stat, de dragul banilor de la FMI

Conform legii, o persoana declarata indezirabila este escortata imediat la frontiera sau pana in tara de origine de catre personalul Oficiului Roman pentru Imigrari, noteaza Agerpres.
Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea patrunderii in Romania a patru cetateni maghiari pe o perioada de un an, a anuntat luni Monica Dajboc, purtator de cuvant al MAI. Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizatiei Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, si Mikola Bela, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, fata de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucuresti in vederea declararii acestora ca indezirabili.

Masura anuntata de MAI a fost luata in baza legislatiei in vigoare, precum OUG 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre UE si legea referitoare la securitatea nationala a Romaniei 51/1991.

Decizia este adoptata cu scopul preintampinarii producerii unor evenimente care sa afecteze grav ordinea publica pe teritoriul Romaniei.