Primarul Constantei, Decebal Fagadau: Turistii care arunca gunoaie pe plaje vor fi amendati de Politia Locala

Primarul Constantei, Decebal Fagadau, spune ca persoanele care vor arunca gunoaie pe plaja in statiunea Mamaia vor fi amendate de catre Politia Locala

Tariceanu lanseaza, impreuna cu un grup de parlamentari PNL, ONG-ul „Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale”
Senatul se reuneste in plen miercuri pentru CSM

Primarul Constantei, Decebal Fagadau, spune ca persoanele care vor arunca gunoaie pe plaja in statiunea Mamaia vor fi amendate de catre Politia Locala. El a precizat ca Municipalitatea va lansa o aplicatie prin care oricine poate transmite sesizari legate de curatenia din statiune, iar Politia Locala va actiona.

Decebal Fagadau a declarat miercuri ca in acest sezon estival Politia Locala va fi extrem de activa in Mamaia si in zona centrala a Constantei. “Anul acesta, Politia Locala va fi extrem de activa si in zona statiunii Mamaia, zona centrala, zona turistica a orasului nostru. Le-am transmis deja celor de la Apele Romane, vom avea o intalnire si cu utilizatorii de plaja si vom incepe o campanie pentru turisti, pentru ca noi daca gasim pe plaja un pet, o cutie de bere, resturi de tigara, cineva va trebui sa stranga, iar altcineva va trebui sa fie sanctionat. Ori, Apele Romane au in momentul de fata in administrare plajelor. Cum isi seteaza relatia cu utilizatorii de plaja, cum mai departe utilizatorii de plaja arajeaza relatia cu turistii, pentru ca toti produc bani de pe urma acestui lant comercial, trebuie sa nu afecteze imaginea orasului si a statiunii noastre”, a afirmat edilul.

El a precizat ca Primaria ca face mai intai o campanie de informare, iar apoi va lansa o aplicatie prin care oricine poate transmite sesizari legate de curatenia din statiune, iar Politia Locala va actiona.

“Tocmai de aceea, Politia Locala va face in prima etapa o campanie de constientizare, transmitand un mesaj turistilor ca Mamaia a facut curatenie generala si te roaga sa o mentii si tu. Iar pe de alta parte, vom promova numarul de Whatsapp, aplicatia noastra de sesizari si ii vom sanctiona pe cei care ne murdaresc orasul. Toti turistii, toti oamenii de buna credinta sunt bineveniti la noi, ne-am straduit in ultima perioada sa facem curatenie cum nu cred ca s-a facut vreodata, cel putin in zona statiunii Mamaia si in zona centrala a Constantei”, a mai declarat primarul.