Presedintele PSD despre sine: Geoana are cele mai mari contacte cu liderii acestei lumi

Candidatul PSD la prezidentiale Mircea Geoana a declarat ca are contacte cu "mai-marii acestei lumi", ceea ce l-ar ajuta pentru discutiile, in calitate de sef al statului, cu liderii mondiali in ceea ce priveste atragerea de investitii. "Geoana are cele mai mari contacte cu liderii acestei lumi. Nu mai am nevoie sa ma duc sa fac fotografii, am destule acasa, n-am unde sa le mai pun cu mai-marii lumii.

Pavelescu: Platforma de centru-dreapta se va numi Alianta Romania Dreapta si va avea ca sigla o inima
Sef de la Evidenta Populatiei, mort dupa ce a aflat de ancheta din institutie

Cand ma duc si ma vad cu presedintele american, cu cel rus sau cu cel chinez, cu cancelarul Germaniei sau cu premierul Italiei, am sa ma duc acolo ca sa vorbesc de atragerea de investitii si de crearea de locuri de munca. Geoana isi va pune priceperea si tot ce inseamna contactele pe plan mondial pentru a duce acasa bani, investitii si locuri de munca. Locuri de munca, locuri de munca si agricultura. Aceasta este calea pentru izbavirea Romaniei de dezbinare si un proiect care sa ne uneasca”, a afirmat Geoana, in cadrul unei intalniri electorale, la Piatra Soimului, in judetul Neamt. „In loc sa avem, din productia acestui pamant manos si binecuvantat de Dumnezeu, alimente si produse la export, a venit clipa sa punem pe masa romanilor mancare romaneasca si sa punem pe rafturile supermarketurilor din strainatate mancare romaneasca. Sa exportam, sa producem si sa asiguram securitatea alimentara a Romaniei. Acesta este un proiect de presedinte”, le-a precizat Geoana celor prezenti la Piatra Soimului, subliniind ca dezvoltarea satului romanesc trebuie sa fie o prioritate nationala.

„Vreau sa mai facem un lucru, pentru femeile care n-au avut serviciu si au stat acasa si au crescut copiii si au stat pe dupa soti. Un ajutor minim social garantat pentru femeile care au imbatranit muncind si trebuie sa le ajutam la batranete sa aibe o viata mai buna”, le-a mai promis prezidentiabilul PSD. Pe de alta parte, liderul PSD a vorbit si despre absorbtia fondurilor europene, despre nevoia unor conditii civilizate in rural comparativ cu mediul urban, si despre adoptarea, pana la sfarsitul anului, a unei legi a pensiilor echitabile.