Petrom ieftineste din nou carburantii, cu doua saptamani inainte de marea scumpire

Petrom ieftineste din nou carburantii, cu doua saptamani inainte de marea scumpire

Petrom, liderul pietei de distributie a carburantilor din Romania, va ieftini miercuri la ora 00:00 carburantii, pentru a treia oara in mai putin de o saptamana in contextul in care peste doua saptamani carburantii se vor scumpi masiv din cauza introducerii noii taxe.

Seful Aviatiei Militare nu a stiut sa se urce intr-un F-16
Nemultumit de cum arata, in tinerete, Basescu a vrut sa-si faca operatie la ochi

Petrom va opera o ieftinire de doi bani pe litru la benzina si de patru bani pe litru la motorina, in statiile de distributie a carburantilor, incepand de miercuri de la ora 00.00, potrivit economica.net. Chiar daca reducerea de pret nu este de anvergura, este a treia in mai putin de o saptamana: compania a redus sambata preturile cu trei bani pe litru, atat la benzina cat si la motorina, dupa ce vineri ieftinise cu patru bani pe litru benzina si cinci bani pe litru motorina. In total, ieftinirea este asadar de 9 bani pe litru la benzina si 12 bani la motorina. Dupa reducerea de pret de la miezul noptii, la statia din Bucuresti de pe strada Brasov, de exemplu, benzina de 95 va costa 5,86 lei pe litru, iar benzina extra 99 6,31 bani pe litru. Motorina va costa 5,98 lei pe litru.
Companiile petroliere reduc  preturile la carburanti in functie de cotatiile internationale ale produselor petroliere, dar si de conditiile de piata.