PDL boicoteaza discursul lui Ponta din Parlament

PDL boicoteaza discursul lui Ponta din Parlament

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marti, ca senatorii si deputatii partidului nu participa la discursul din Parlament al premierului Ponta, "un simulacru de democratie" si un "un gest de campanie".

Costiniu, Locic si Casuneanu au fost eliberati din arest
Romania, alternativa pentru Chisinau la gazul rusesc

"Nu vom participa la acest simulacru de democratie. In conditiile in care acest Birou Permanent solicita ca premierul sa aiba un punct de vedere la ceea ce ar trebui sa se produca la Bruxelles, ni se pare fara niciun fel de logica deoarece daca doreau o dezbatere, si era nevoie de o dezbatere foarte corecta, trebuia facuta cu mai mult timp inainte, iar in Parlament pentru a asculta un discurs e suficient sa mearga la televizor cum merge in fiecare zi.

Ponta se adreseaza Parlamentului LIVE

In Parlament nu suntem ca o formalitate de a asculta o informare a premierului, dupa care bifata in campanie ca o activitate foarte importanta a lui Victor Ponta", a declarat Toader.

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, luni seara, convocarea sedintei de plen reunit, marti, la ora 13:00, pentru mesajul adresat de prim-ministrul Victor Ponta pe tema pozitiei Romaniei in privinta bugetului UE 2014-2020.

Premierul Victor Ponta a transmis o solicitare conducerii Senatului de a se adresa marti plenului celor doua Camere ale Parlamentului, una dintre teme fiind legata de pozitia Romaniei in cadrul discutiilor la nivelul Consiliului European privind bugetul UE.

In acelasi timp, Guvernul va discuta in sedinta de marti un memorandum privind participarea Romaniei la reuniunea Consiliului European extraordinar pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020.