Partidele si Parlamentul sunt cele mai corupte institutii, potrivit Transparency International

Partidele si Parlamentul sunt cele mai corupte institutii, potrivit Transparency International

Nu mai putin de 83% dintre romani nu cred in lupta anticoruptie a Guvernului. Potrivit unui barometru dat publicitatii de Tranparency International, partidele si Parlamentul sunt considerate cele mai corupte institutii.

Ordonanta creditelor a fost promulgata
INTERCEPTARI DNA: BARONUL PSD Silvian Ciuperca s-a intalnit cu Ponta, Sarbu, Oprisan si Dragnea pentru a numi un membru in Consiliul National de Integritate

Pe o scara de la 0 (cel mai putin corupt) la 5 (cel mai corupt), partidele si Parlamentul primesc 4,5. In afara de justitie, sector privat si presa, pentru celelalte institutii nivelul evaluat al coruptiei este semnificativ mai mare decat in anii trecuti, iar partidele politice, Parlamentul si justitia primesc un scor peste 4 pentru incidenta coruptiei.

Din Barometru dat publicitatii de Tranparency International, rezulta ca doar 3% dintre romani au incredere in Guvern si guvernanti cu privire la capacitatea lor de a lupta impotriva coruptiei. Din aceasta perspectiva, romanii sunt europenii cu cea mai scazuta incredere in Guvern, urmati de letoni (5%), sloveni (7%) si germani (8%).

Ceea ce atrage atentia este ca 63% dintre romani nu au incredere in nimeni in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, ceea ce ne plaseaza ca cea mai dezamagita natiune europeana, la mare distanta de celelalte.