Palatul lui Becali a scapat de sechestru – Uite cum a iesit la iveala schimbul cu Armata

Palatul lui Becali a scapat de sechestru – Uite cum a iesit la iveala schimbul cu Armata

Dupa condamnarea la inchisoare, lui Gigi Becali i s-a pus sechestru pe avere pentru plata unui prejudiciu de aproximativ 1 milion de dolari.

Comisia Europeana: Speram ca lucrarile la gazoductul Iasi-Ungheni vor incepe curand
Marian Sarbu: Cel putin 10 parlamentari PNL si PSD se gandesc sa intre in UNPR

Fara sechestru au ramas insa Palatul sau din Bucuresti, unde avea biroul, si asta pentru ca este pe numele fiicelor sale. In acelasi timp vila din Pipera unde locuia alaturi de familie, este pe numele mamei sale.

Razvan Popa, jurnalistul care a inceput ancheta in cazul schimbului de terenuri de acum 16 ani, a explicat cum a ajuns sa afle de tranzactia dintre Gigi Becali si Ministerul Apararii Nationale.

„A fost o investigatie care a plecat pe o alta investigatie. Anchetam un import cu motorina fara taxe vamale si mi-a picat in mana o hartie, o chitanta, de la aceea chitanta am ajuns la o hartie scrisa de mana parafata la notariat, in care se puneau bazele acestui schimb de terenuri.

In cursul investigatiei am aflat ca era UM de protocol al statului major al fortelor aeriene, acest UM, desi se scria clar ca are in administrare un teren de cateva ha, 10 in zona Pipera convenea cu dl Gigi Becali pentru un schimb, Armata primind tot 10 ha in zona Stefanesti”, a spus jurnalistul pentru B1 Tv.

Contactat de jurnalist la aceea vreme, Gigi Becali a reactionat in stilul sau caracteristic.

„Domnul Gigi a fost de acord sa ne vedem, m-a primit la hotelul Lido, la zona receptiei. Acolo nici nu a negat, era foarte sigur ca nu s-a intamplat nimic rau. In primul rand Armata administreaza si nu are in proprietate acel teren si pe la schimb, apoi punandu-l in fata valorii, la aceea vreme terenul din Pipera era de 3 ori mai mare decat cel din Stefanesti, aici a inceput dupa obiceiul sau sa ameninte si aici s-a incheiat discutia”, a mai spus jurnalistul.

Milionarul Gigi Becali este cunoscut de toata lumea drept latifundiarul din Pipera. Acesta denumire o are datorita pamanturilor pe cere le detine.

Conform declaratiei de avere depuse in decembrie 2012 la Camera Deputatilor, Gigi Becali detine peste de 300 de hectare in diverse zone din judetul Ilfov, peste 30 de hectare in Capitala si 50 de hectare in Pitesti.

In acelasi timp acesta mai detine patru autoturisme de lux – Mercedes, Maybach, Audi si BMW, bijuterii in valoare de 50.000 de euro si ceasuri de 250.000 de euro.

Finantatorul Stelei mai detine si clubul Steaua Bucuresti pe care l-a imprumutat cu 45 de milioane de lei. Acesta a mai imprumutat si numeroase alte societati. Suma totala a acestora ajunge la aproximativ 56 de milioane de euro.

De asemenea, omul de afaceri mai are actiuni si la Avicola Iasi – in valoare de 25 milioane de lei, la Arcom SA- in valoare de 1,8 milioane de lei si la UM Dragasani de 8,1 milioane de euro.

Totusi, in declaratia de avere nu sunt trecute cele doua vile ale milionarului, care a explicat faptul ca palatul din Aleea Alexandru este pe numele a doua dintre fete sale, in timp ce vila din Pipera este trecuta pe numele mamei sale. Astfel, acum cele doua imobile au scapat de sechestru.