OTP Bank este banca anului 2009 in Romania

35 de banci, 6.500 de utilizatori unici si un an dificil pentru institutiile financiare. OTP Bank a fost votata cea mai buna banca din 2009. Libra Bank, Emporiki Bank, BCR si ING au completat top 5. Bancile au fost votate dupa patru criterii.

Breaking News: Chitoiu a demisionat de la Finante
Dan Diaconescu, judecat pentru santaj. Procesul va fi reluat astazi

Primul a fost „Relatii clienti”. Aici a fost evaluata de catre cititori activitatea la ghiseul bancar (modalitatea de lucru cu clientii, procedurile de operare si tranzactii, serviciile oferite clientilor la punctul de lucru), fluxurile operationale specifice activitatii, call-center. Al doilea criteriu a fost „Produse bancare”, categorie la care clientii au evaluat pachetele de oferte ale anului, tipurile de credite oferite de banci, tipurile de depozite bancare, cardurile de debit, de credit etc. Al treilea criteriu a fost „Campanii de promovare”, in cadrul caruia s-au evaluat atat campaniile de promovare pentru diverse produse ale bancii cat si campaniile de imagine sau campaniile de PR desfasurate in anul 2009. Al patrulea criteriu, si ultimul, a fost „Cultura organizationala” , unde s-a evaluat existenta unei culturi organizationale in cadrul bancii, modul in care sunt inradacinate si transmise normele, valorile si convingerile companiei in randul angajatilor. Arata sentimentul, climatul care transpare in banca, modul de lucru cu angajatii, motivarea materiala cat si profesionala. OTP Bank a ocupat asadar prima pozitie in trei din cele patru categorii ale sondajului MONEY.ro: produse bancare, campanii de promovare si cultura organizationala. OTP Bank a primit 3.335 de voturi, iar nota sa medie, pe toate cele patru criterii de evaluare, a fost cea mai mare, de 4,6.

In categoria relatii clienti, Libra Bank a obtinut cele mai multe voturi. Institutia, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, s-a pozitionat pe locul al doilea in clasamentul general. Banca are un portofoliu de peste 5.000 de clienti IMM-uri si peste 9.000 de clienti din sfera profesiilor liberale.

Grupul elen Emporiki Bank a obtinut 1.959 de voturi si o nota medie de 4,8, mai mare cu 0,2 decat cea a liderului votat de cititorii MONEY.ro. Banca, membra a grupului francez Crédit Agricole, incheie Top 3 banci din Romania.

Cu 8.124, respectiv 7.627, BCR si ING se pozitioneaza pe locurile patru, respectiv cinci ale clasamentului rezultat in urma sondajului finalizat pe 15 ianuarie 2010.

Top 5 Banci Romanesti:

1. OTP Bank – Total puncte: 15.458

2. Libra Bank – Total Puncte: 10.552

3. Emporiki Bank – Total Puncte: 9.498

4. Banca Comerciala Romana – Total Puncte: 8.124

5. ING – Total Puncte: 7.627