Orban le cere romanilor sa nu voteze cu Mircea Diaconu la europarlamentare

Orban le cere romanilor sa nu voteze cu Mircea Diaconu la europarlamentare

Liberalul Ludovic Orban crede ca romanii nu ar trebui sa voteze cu Mircea Diaconu la Alegerile Europarlamentare, in conditiile in care acestuia i se va admite candidatura, "intrucat oricine face acest lucru isi risipeste votul". Deputatul liberal a afirmat ca PNL a respectat decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care au decis ca "Mircea Diaconu nu are dreptul legal de a ocupa timp de trei ani nicio functie publica".

Morar: Presedintele Traian Basescu nu a dat vreo dispozitie sau rugaminte legata de vreun dosar
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. László Tőkés a anuntat ca il va sustine, in turul doi de scrutin, pe candidatul ACL, Klaus Iohannis

"Noi nu puteam sa incalcam o hotarare a ICCJ. Nu cred ca vreun cetatean roman ar trebui sa voteze cu Mircea Diaconu. Un al doilea motiv este ca oricine voteaza cu Mircea Diaconu, daca i se admite candidatura, voteaza degeaba, isi pierde votul. Si in cazul in care Mircea Diaconu intruneste numarul de voturi pentru a obtine un mandat, nu i se va valida mandatul. Oricine voteaza cu Mircea Diaconu isi risipeste votul", a spus deputatul Ludovic Orban.  El si-a argumentat opinia, sustinand ca orice cetatean ar trebui sa respecte hotararile judecatoresti, cu atat mai mult cele date de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Numele lui Mircea Diaconu a fost retras, in 18 martie, de pe lista de candidati PNL pentru alegerile europarlamentare. In 19 martie, Mircea Diaconu a anuntat ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare. Miercuri seara, Mircea Diaconu si-a depus, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent. Admiterea sau respingerea candidaturilor de catre BEC trebuie sa se faca pana in 5 aprilie. Solutionarea contestatiilor privind candidaturile la PE se face de catre Tribunalul Bucuresti. Tot miercuri, Agentia Nationala de Integritate trimisese BEC o informare in care se arata ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European, potrivit realitatea.net.