Oprescu s-a razgandit: il vrea premier pe Johannis

Primarul general Sorin Oprescu, candidat la presedintie, a declarat ca nominalizarea lui Klaus Johannis ca prim-ministru este una oportuna, adaugand insa ca mandatul acestuia nu ar trebui sa fie unul interimar, ci sa se prelungeasca si dupa alegerile prezidentiale. "Nominalizarea lui Klaus Johannis este o alegere desteapta si ar fi bine sa duca acest mandat nu numai in aceasta perioada, ci si dupa alegerile prezidentiale.

Ministerul Economiei va RENEGOCIA cu FMI lista companiilor care vor fi privatizate
Cine va fi noul negociator sef al FMI pentru Romania

Johannis a confirmat deja ca este un bun manager”, a spus Oprescu, fiind, astfel, in asentimentul tuturor liderilor de partide parlamentare, cu exceptia PD-L. In urma cu cateva zile Sorin Oprescu declara la Arad ca militeaza pentru un guvern de tehnocrati si ca il prefera in fuctia de premier pe Daniel Daianu sau pe Florin Georgescu. Mircea Geoana a anuntat, marti seara, ca PSD, PNL si UDMR, alaturi de minoritatile din Parlament sprijina formarea unui Guvern pana la alegeri din tehnocrati, condus de Klaus Johannis. Liderul social-democratilor nu a precizat daca este vorba despre o intelegere de principiu sau de un protocol politic.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat miercuri dimineata, inainte de a pleca spre Bucuresti, ca merge sa negocieze preluarea functiei de prim-ministru, fara a preciza daca este dispus sa accepte aceasta functie doar pentru doua luni.