Opozitia ataca Puterea cu o noua motiune. De data asta, pe educatie

Opozitia ataca Puterea cu o noua motiune. De data asta, pe educatie

 Liderii PSD si PNL au depus vineri textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc, pe tema angajarii raspunderii asupra Legii educatiei, sub denumirea "Legea educatiei nationale, o lege anti-educatie si anti-romaneasca" si cuprinde 22 de pagini.

Ministrul Muncii recunoaste ca veniturile bugetariilor cresc cu doar 1,4%, in 2011
Violatorul din Ploiesti a fost arestat

Presedintele PSD, Victor Ponta, se indoieste ca Guvernul Boc va fi doborat de motiune.  Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat ca in textul motiunii au fost criticate „aspectele care se leaga de continutul Legii educatiei”.”Noi am considerat ca acest proiect de lege este anti-sistem de educatie, deci anti-educatie. Am tratat si aspectele de procedura de asumare si neconstitutionalitatea unor prevederi”, a mai explicat liderul PSD, citat de NewsIn. Din partea PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a afirmat ca „daca precedenta motiune a fost strict politica, asta are in vedere viitorul Romaniei”. „Niciun parlamentar cu buna credinta, cu constinta, care se gandeste si la viitorul copiilor, nu ar putea ramane indiferent la aceasta motiune si ar trebui s-o voteze. Cred ca unii parlamentari ai puterii se vor desprinde de comanda politica si vor vota pentru respingerea acestei propuneri”, a afirmat deputatul liberal. De asemenea, el a fost intrebat cine a redactat textul motiunii de cenzura de aceasta data. „Haideti de data asta sa fim mai putin si sa spunem ca PSD si PNL au convenit textul motiunii”, a replicat deputatul PNL.

 

Ponta nu crede ca va dobori Guvernul

 

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca nu spera ca noua motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc, referitoare la angajarea raspunderii pe Legea educatiei, sa fie adoptata, insa a precizat ca va fi un prilej bun pentru a fi transmise o serie de mesaje politice, informeaza NewsIn. Ponta a fost intrebat despre demersul de a depune vineri motiunea de cenzura pe educatie si daca aceasta ar avea sanse de succes.  „Nu am spus ca trece motiunea, haideti sa fim foarte realisti, nu cred ca se schimba ceva fata de votul din 27 octombrie. Tocmai de aceea v-am spus ca sunt doua semnale pe care vrem sa le dam, nu am spus ca dam jos Guvernul, mi-e greu sa cred ca deodata se vor dezlipi parlamentarii puterii, inca au lipici pe scaune si pe pantaloni sau pe fuste. Nu cred ca se vor dezlipi nici acum din banci, dar pe de o parte profesorii trebuie sa stie foarte clar pozitia noastra si sa stie ca a doua zi cand venim la guvernare refacem aceasta lege aberanta si stupida, Legea Funeriu – Boc, iar in acelasi timp inca o data spun, toti ardelenii si toti clujenii trebuie sa stie ca ei nu au nicio vina, rusinea lor si rusinea Romaniei se numeste Emil Boc”, a declarat Ponta.

 

A treia motiune la adresa lui Boc

 

Motiunea de cenzura a PSD si PNL este cea de-a treia depusa la adresa Guvernului Emil Boc V. Ultima a cazut miercuri in Parlament.