Oltean (PDL): Nu am lipici pe pantaloni cand ma asez pe scaun, sunt un om liber

Oltean (PDL): Nu am lipici pe pantaloni cand ma asez pe scaun, sunt un om liber

 Vicepresedintele PDL Ioan Oltean le-a raspuns parlamentarilor puterii care i-au acuzat pe democrat-liberali ca nu voteaza motiunea, spunand ca el este liber si nu are "lipici pe pantaloni", si i-a criticat pe pesedisti pentru ca au guvernat 12 ani, facand sa "dispara" banci, fabrici si uzine.

Boc: Politicienii au mers pe politica cornului abundentei oferind ajutoare, promisiuni fara acoperire
Descinderi in Vama Ploiesti: seful vamii a fost ridicat de procurorii DNA

„Partidul din care fac parte a incercat sa ma faca sa inghit un broscoi un an de zile. Nu a reusit. Pana la urma l-am dat afara. Uitati-va la mine, sunt un om liber. Nu am lipici pe pantaloni cand ma asez pe scaun. Am insa libertatea de a gandi in deplina cunostinta de cauza si de a actiona ca un membru fidel al PDL. De aceea, va asigur ca atitudinea PDL de astazi este o atitudine responsabila, constienta si liber-consimtita”, a raspuns Oltean reprezentantilor puterii care au acuzat absenta pedelistilor de la vot. Oltean a spus ca nu se va referi la motiunea de cenzura a opozitiei, considerand ca mai important este cine se afla in spatele ei, respectiv fostii lideri Ion Iliescu si Adrian Nastase. „Credeti ca cei care sunt in strada acum (…) au uitat cine este PSD? Credeti ca au uitat ca PSD este cel care a guvernat 12 ani, si la Cotroceni si la Palatul Victoria si aici? Credeti ca oamenii au uitat ca acesta este partidul lui Iiescu, al lui Adrian Nastase si acum al lui ? Au uitat ca de pe vremea guvernarnii dvs. a disparut Banca Religiilor, Banca Agricola, Bancorex, au disparut fabrici si uzine? Le-ati privatizat in folosul clientelei dumneavoastra”, a spus pedelistul. Oltean a tinut si sa le multumeasca celor 17 milioane si jumatate de romani care nu au votat motiunea populara a PSD, spunand ca acestia tin minte ca pe vremea guvernarii pesediste „nu au curs rauri de lapte si nici munti de mamaliga in curtile oamenilor nu au fost”. Oltean si-a exprimat de asemenea si nemultumirea ca PNL s-a asociat „cu atata usurinta” cu PSD in aceasta motiune „totalmente iresponsabila”, spunand insa ca de aceasta data nu ii va critica. „A venit si PSD aici ca o fecioara, care nu a cheluit banul public, nu a ingrosat randurile personalului salarizat din banul public si ne-a dat lectii despre cum se guverneaza”, a continuat acesta. „Este foarte important ca actuala majoritate incearca sa repare ceea ce nu ati facut dumneavoastra 18 ani de guvernare. Toti cei pe care ii reprezentam, actuala structura majoritara, vom vota catgoric impotriva acestei motiuni”, a conchis Oltean.

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a protestat in fata tribunei in timpul discursului lui Oltean, pedelistul interpelandu-l ca e un „felcer” care „are o problema”. Banicioiu a cerut un drept la replica, ironizandu-l pe Oltean: „Sa stiti ca felcer in Romania, sau medic, se ajunge greu si ma mandresc cu asta si ca nu am facut liceul in 10 ani, cred ca stiti la cine ma refer, si facultatea la seral. (…) Sa va fie rusine, sa invatati sa respectati oamenii si mai ales oamenii cu scoala”. Banicioiu a mai spus ca nici nu a avut de-a face cu Benny Alex, un om de afaceri, caruia Oltean i-ar fi promis ca-i face diverse favoruri, dupa cum a scris in urma cu mai multi ani presa, citand stenograme dintr-un dosar de santaj al unor jurnalisti din Cluj, asupra unor politicieni. Oltean a raspuns ca nici lui nu i-a fost si nu ii este rusine ca a facut facultatea la seral, criticandu-l pe pesedist pentru declaratiile sale.