Nastase: Udrea ar trebui sa vorbeasca cu romanii care cred ca Romania merge in directia gresita

Nastase: Udrea ar trebui sa vorbeasca cu romanii care cred ca Romania merge in directia gresita

 Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, a fost ironic cu acuzatia Elenei Udrea care a spus ca PSD incearca sa aduca membri de partid in Bucuresti la protestul din ziua votului motiunii.

Starea lui Gheorghe Dinica se mentine grava
Judecatoarea Motoc de la CCR, opinie separata pe comasarea alegerilor

„Cred ca doamna Udrea ar trebui sa ia legatura cu cei 90% dintre romani care cred ca tara este condusa de dansa si de cei din Guvern intr-o directie gresita. In rest am inteles ca si-au luat masuri de securizare a votului din Parlament. Nu stiu cum se vor descurca cu acesti oameni care asteapta o solutie, nu smecherii parlamentare”, a comentat Nastase declaratia Elenei Udrea.

Adrian Nastase a spus ca la votul asupra motiunii de cenzura Guvernul Boc va dovedi ca are zero sprijin parlamentar. „Din moment ce niciun parlamentar nu va vota impotriva motiunii da-ti-mi voe sa spun ca Guvernul ca atare va avea o problema. Este vorba de o criza de incredere care nu este legata doar de relatia cu populatia, dar si relatia cu parlamentarii. Lipsa de incredere in proprii parlamentari. In conditiile in care 90% din populatie crede ca tara se indreapta spre o directie gresita, un calcul elementar al unui om intelept ar arata ca este nevoie de deschiderea unei supape. Prin ceea ce se intampla in Parlament se creeaza senzatia ca este nevoie de o motiune de cenzura impotriva Parlamentului. Pentru ca Parlamentarii PDL nici nu voteaza sau atunci cand voteaza voteaza gresit. Si se creeaza o stare de nemultumire”.

In opinia lui Nastase cei care vor fi in sala si nu vor vota pentru motiune ar trebui pusi pe un site astfel incat oamenii sa poata vedea cum s-a votat. „Oamenii trebuie sa poata lua o decizie in ceea ce priveste reprezentarea, pentru ca in acest caz cei care sunt in Parlament nu le mai reprezinta interesele, ci sunt doar o gasca de interese si nu populatia Romaniei”, a mai comentat Nastase in opinia caruia parlamentarii de la toate partidele au fost sub presiunea propriilor alegatori. „Din cei 90% nemultumiti de directia in care merge tara, banuiesc ca sunt cateva procente din randul minoritatilor si ar trebui sa de un anumit semnal pentru parlamentarii lor. Dansii vor trebui sa discute in zonele unde si-au ales parlamentarii. Putem face discutii, dar in momentul in care cei de la UNPR si de la UDMR nu vor participa la vot, discutam despre teme ezoterice. problema nostra este de a arata foarte clar, prin mesajul nostru, ca avem solutii alternative, ca exita o formula prin care vrem sa facme sa treaca aceasta motiune. Cei care nu vor sa treaca motiunea sunt cei care nu parzicipa la vot si nu lasa libertatea de constiinta. In cadrul acesti mari reforme a statului lansata de Basescu si anume votul uninominal iata ca formula de vot este totalitara, impusa, iar libertatea de constiinta pe care ar fi trebuit sa o presupuna votul uninominal nu se verifica de niciun fel. Sunt probleme pe care va trebui sa le rezolvam intr-un fel cu viitoarea Lege electorala si cu felul in care va fi compus Parlamentul. Lui Traian Basescu ii convine un Parlament mic, slab, fara autoritate  care joaca la comanda”.