Nicusor Constantinescu, suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta, la peste o luna si jumatate de la emiterea mandatului de arestare pe numele sau

Nicusor Constantinescu, suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta, la peste o luna si jumatate de la emiterea mandatului de arestare pe numele sau

Prefectul de Constanta, Radu Volcinschi l-a suspendat pe Nicusor Constantinescu din functia de presedinte al Consiliului Judetean la peste o luna si jumatate dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare pe numele sau, relateaza HotNews.

Sova despre Iohannis: Un gangav incet la minte, care nu poate vorbi fara prompter
Adrian Sarbu, incatusat si dus in arest pentru evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax

„Avand in vedere comunicarea Curtii de Apel Bucuresti inregistrata la Institutia Prefectului – Judetul Constanta cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Incheierii Curtii de Apel Bucuresti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost inlocuita masura controlului judiciar cu masura arestarii preventive pe o durata de 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Constantinscu Nicusor Daniel, astazi 11.08.2014, prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, in conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004, republicata, a emis ordinul nr. 431/11.08.2014, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Presedintelui  Consiliului Judetean Constanta, Constantinescu Nicusor Daniel, pana la incetarea masurii arestarii preventive“, se arata in motivarea facuta publica de prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi.

Ordinul poate fi atacat in instanta de contencios administrativ.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 7 august, decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei. Hotararea Curtii de Apel este definitiva.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.