Niciun roman nu a parasit luni Fasia Gaza

Niciun roman nu a parasit luni Fasia Gaza

Niciunul dintre cei 63 de cetateni romani si cu dubla cetatenie (romana si palestiniana) care au solicitat sa plece din Fasia Gaza nu a parasit zona de conflict in cursul zilei de luni, desi autoritatile israeliene au permis trecerea prin punctul de frontiera Erez, au declarat surse oficiale.
O familie de romani s-a aflat in primul autocar cu cetateni straini, care a fost nevoit luni sa se intoarca din drumul spre Erez in Gaza City din cauza tirurilor cu rachete, au precizat sursele citate, reiterand ca romanii care au primit autorizatia de parasi Gaza o pot face numai in mod organizat, luand legatura cu Ambasada Romaniei la Tel Aviv.

3.000 de medici bucuresteni au solicitat sa plece in strainatate din 2007 pana acum
Guvernul, infrant la CCR. Asumarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala

Autoritatile romane continua demersurile pe langa cele israeliene pentru evacuarea romanilor din Fasia Gaza. Pe de alta parte, majoritatea celor care solicitasera sprijin pentru evacuarea din Fasia Gaza nu a mai dorit sa plece din zona.
MAE a informat luni ca primul autocar cu cetateni straini care au primit acordul autoritatilor israeliene pentru evacuare a ajuns in apropierea punctului de frontiera Erez, insa, din cauza tirurilor cu rachete, a fost nevoit sa se intoarca in Gaza City.
Crucea Rosie si Semiluna Internationala nu si-au asumat responsabilitatea continuarii calatoriei pana la Erez, a precizat un comunicat al MAE.
Ambasada Romaniei la Tel Aviv mentine legatura cu cetatenii romani din Fasia Gaza si cu autoritatile israeliene in perspectiva continuarii actiunilor de evacuare in functie de evolutia situatiei in zona, se arata in comunicat.