Marturii incendiare despre studiile ministrului de Interne, Traian Igas

Ministrul de Interne, Traian Igas, si-a terminat studiile liceale destul de tarziu, la varsta de 24 ani. Ulterior insa, ar fi absolvit trei facultati. Surprinzatoarele informatii au fost dezvaluite in cadrul emisiunii "Editie Speciala" de la Realitatea TV.

Boc: Ministrii vor anula contractele pe fonduri UE daca sunt probleme cu licitatiile sau intarzieri
Ponta: PDL sa-si faca reforma in opozitie. Daca se ocupa Macovei si Preda se alege praful de partid

Un senator PSD sustine ca Igas ar fi avut probleme si cu liceul, iar unele studii ar fi fost facute la IDD. Anii de absolvire ai facultatilor sunt secreti, in CV-ul lui Igas. Unul din cei mai importanti oameni din Romania si-a terminat studiile la o varsta ciudata. Este vorba despre ministrul de Interne, Traian Igas, cel care si-a terminat studiile liceale la varsta de 24 de ani. Tot atunci si-a dat si Bacalaureatul. Surprinzatoarea dezvaluire a fost facuta in cadrul emisiunii "Editie Speciala", de la Realitatea TV, realizata de Catalin Striblea. Daca Traian Igas s-a miscat mai greu in liceu, cu facultatile s-a descurcat mult mai bine: a facut trei – Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Colegiul National de Aparare, Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, Facultatea de Stiinte Economice, Managementul si Finantarea in Administratia Publica si Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, Facultatea de Drept. Asta potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului. Faptul ca nu avea liceul terminat (a facut-o doar in 1992) nu l-a impiedicat pe Igas sa fie administrator la "Tineretul Liber Aradean". Ulterior, a fost director tehnic sau administrator la doua firme, consilier local in Pecica, judetul Arad, consilier judetean – Arad. Igas nu a mentionat deloc in CV-ul sau vreo informatie despre liceul absolvit sau despre anii in care si-a terminat facultatile. Ministrul Traian Igas nu a dorit sa comenteze informatiile legate de studiile sale. Contactat de Realitatea TV, Igas a precizat ca vrea sa fie judecat pentru actiunile sale ca ministru si politician.

Senatorul PSD Valer Marian sustine ca problemele legate de studii nu se opresc aici. Marian i-a cerut public, printr-o interpelare, sa-si publice datele privind studiile. "Dupa declaratia presedintelui Traian Basescu privind tanarul jurist, mi-am sunat fosti colegi de facultate si i-am intrebat daca au auzit de juristul Igas. In data de 22 noiembrie i-am adresat o intrebare prin care i-am solicitat sa imi comunice la ce varsta a absolvit facultatea. Dupa trei saptamani, am primit un raspuns din partea domnului ministru. “Pentru a obtine informatiile solicitate puteti consulta site-urile igas.ro, respectiv www.mai.ro." Raspunsul mi s-a parut impertinent. Am aflat ca a terminat Facultatea de Drept in 2007, la IDD, in timp ce era deputat, obtinand o medie generala intre 7,50 si 8,00, beneficiind si probabil de faptul ca rectorul Universitatii Goldis din Arad era fruntas PDL. Nu are nicio experienta juridica, nici macar la firma sa de tamplarie. Pentru ca meseria sa este de tamplar. Liceul l-a absolvit cu dificultate, la distanta si ca ar fi avut probleme si in scoala generala", a declarat Valer Marian, la Realitatea TV.

Basescu l-a laudat

Presedintele Traian Basescu l-a laudat, in urma cu o luna, pe ministrul de Interne. "Vreau sa cred ca acest jurist tanar care este Igas si pe care vad ca multi jurnalisti incearca sa-l minimalizeze, chiar si generali, chestori… Baiatul asta a invatat legea si sper sa le-o aplice de sus pana jos in mod egal, sper sa nu se inconjoare de un grup de generali care sa ii arate ei cum vrea poporul politistul", spunea Basescu, la TVR. Cu legea insa invatata, Igas nu a practicat niciodata Dreptul, nici ca avocat, nici pe post de consilier juridic.

Inainte de a fi ministru de Interne, din toamna acestui an, Igas a fost liderul Grupului senatorial al PDL din Senat.