Ministerul Justitiei A TERGIVERSAT 18 zile EXTRADAREA lui Nicusor Constantinescu. Ministerul REFUZA sa explice ce s-a intamplat

Ministerul Justitiei A TERGIVERSAT 18 zile EXTRADAREA lui Nicusor Constantinescu. Ministerul REFUZA sa explice ce s-a intamplat

Baronul de Constanta a beneficiat de o „vacanta” prelungita in SUA pentru ca americanii nu au primit documentele din partea autoritatilor romane. In timp ce Nicusor Constantinescu se plimba linistit prin America, autoritatile romane s-au „straduit” aproape o luna sa trimita mandatul international de arestare emis pe numele lui.

Victor Ponta: Relatiile Romaniei cu Federatia Rusa se vor inrautati pe termen scurt si mediu
Micii producatori nu vor trebui sa se inscrie la Registrul Comertului

Recenta aparitie intr-un centru comercial din Queens arata ca cel mai cautat dintre baronii Romaniei statea fara griji, desi era dat in cautare prin Interpol inca din data de 1 august. Informatia ne-a fost confirmata de oficiali din Politia Romana. Problema este ca, nici macar de la 1 august, ziua in care Interpol a confirmat urmarirea internationala a lui Nicusor Constantinescu, si pana pe data de 18 august, actele pe baza carora autoritatile americane puteau demara procedura de extradare nu au fost trimise de Ministerul Justitiei.

Ce s-a intamplat, de fapt? Pe 24 iulie, la o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu pentru comiterea a 14 infractiuni de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu, Inspectoratul General de Politie a cerut Interpol urmarirea internationala. Pe 1 august, Interpol a confirmat Politiei Romane ca Nicusor Constantinescu este cautat in toata lumea.

In acelasi timp cu transmiterea datelor catre Interpol, Politia Romana a informat Ministerul Justitiei. Acolo, insa, responsabilii cu trimiterea documentelor in strainatate au inapoiat Tribunalului Bucuresti notificarea, pe motiv ca nu este intocmita cum trebuie. Pana la un nou raspuns si, apoi, la completarea si expedierea actelor care stau la baza solicitarii de extradare a durat aproape o luna.

In legatura cu aceste aspecte, Ministerul Justitiei ne-a comunicat: „In acest moment, nu pot fi furnizate informatii, procedurile de extradare fiind confidentiale”.

Avocat: Legea le permitea sa explice situatia

”Ministerul Justitiei avea posibilitatea sa lamureasca romanii. Trebuia sa o faca. Exista proceduri clare, ele trebuiau explicate”, a spus avocatul Cornelia Lalu. ”Nu ar mai induce in spatiul public ideea aceasta ca se favorizeaza diferite persoane si Justitia nu e independenta. Avem o mare problema. Trebuia explicat, legea nu ii impiedica sa explice”, a declarat avocatul Mihaela Olaru in emisiunea ”Evenimentul zilei”.

VIDEO: Emisiunea ”Evenimentul zilei”, de la postul B1TV, unde s-a discutat despre blocajul de la Ministerul Justitiei, in procedura de extradare a baronului Nicusor Constantinescu.

Radu Mazare: „Daca poate sa umble, asta nu inseamna ca nu e bolnav.”

Prietenul baronului, primarul Radu Mazare, spunea, ieri, despre Nicusor ca „daca poate sa umble, asta nu inseamna ca nu e bolnav” si ca „DNA-ului i-a fost refuzat de catre Tribunal si Curtea de Apel, emiterea mandatului de urmarie internationala”

Iata scurtul dialog pe aceasta tema intre reporterul EVZ si primarul municipiului Constanta:

Reorter: A aparut o poza lui Nicusor intr-un mall din NewYork.