Marius Petcu, eliberat in lipsa dovezilor ca ar influenta martorii, desi acestia nu au fost audiati

Marius Petcu, eliberat in lipsa dovezilor ca ar influenta martorii, desi acestia nu au fost audiati

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost eliberat sub control judiciar pe motiv ca instanta nu a considerat ca exista dovezi ca el ar putea impiedica buna desfasurare a procesului sau ar putea influenta martorii, cu toate ca judecatorii admit ca martorii din dosar nu au fost audiati.

Dosarul „Sex cu politicieni”: Cazul minorei de 16 ani, violata si batuta
Bomba din Guvern! Minciuna populista despre salariile medicilor! Ce le-a ascuns Guvernul romanilor

Marius Petcu a fost eliberat din lipsa unor dovezi care ar putea influenta martorii. "In privinta inculpatului (Marius Petcu, n.r.) nu rezulta si nu s-a facut nicio dovada ca ar impiedica buna desfasurare a procesului penal, prin sustragerea sa, prin influentarea participantilor procesuali in declaratiile lor – chiar daca in cauza sunt de audiat martorii stabiliti prin rechizitoriu – ori ca ar putea comite noi infractiuni", se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care Petcu, acuzat de luare de mita in forma continuata, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar. Instanta a tinut seama, conform documentului citat, obtinut de MEDIAFAX, si de elementele "ce caracterizeaza persoana" lui Petcu, chiar daca fostul lider sindical este acuzat de o fapta de coruptie "cu un impact major" in opinia publica. Astfel, instanta scrie in motivare ca Petcu este lipsit de antecedente penale, integrat social, profesional si familial, are copii in intretinere si este "recunoscut pentru activitatea profesionala desfasurata".

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, a fost eliberat din arest in 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti, care a admis cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar. Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, in 24 martie, luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov. In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 – martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari. Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere – Snagov". De asemenea, in 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, sustin procurorii DNA.