Mare atentie la fructele din comert: Pentru cresterea multora dintre acestea s-au folosit cantitati mari de pesticide

Mare atentie la ce consumati fiindca pe piata ambunda fructele pentru cresterea carora s-au folosit cantitati mari de pesticide. Multe dintre ele sunt culese mai devreme si, pentru a li se da aspectul de copt, sunt folosite diverse substante periculoase pentru sanatatea oamenilor, potrivit B1TV.

Senatorul PDL Gigi Chiru, urmarit penal, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie
Intalnire intre Basescu si Boc

Caldura de afara ne face sa dorim fructe racoroase, care ne si hidrateaza. Si cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai cautate fructe de sezon sunt pepenii.

Specialistii avertizeaza insa ca multe dintre fructe pot contine o cantitate mare de substante care le accelereaza cresterea si coacerea. Printre ele, si pepenii.

Specialistii avertizeaza ca fermierii recurg la trucuri pentru a culege fructele mai devreme si pentru a le da aspectul de copt, lucru insa extrem de riscant pentru sanatatea oamenilor.

Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar sa fim atenti la seminte. Pepeni injectati ar avea semintele albe, necoapte.

Una dintre substantele care ar fi folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creste si a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuronul, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa.

Aceasta a fost testata pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare caderea parului. Totusi, subtanta a primit aviz pozitiv de folosire peste ocean, deoarece nu contine substante cancerigene si nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului.