Mamele vor protesta miercuri in fata Guvernului

Mamele vor protesta miercuri in fata Guvernului

Mamele sunt hotarate sa iasa in strada.  Sute de persoane vor protesta in fata guvernului, miercuri, 8 decembrie, fata de decizia guvernului de reduce valoarea indemnizatiei.

Surse: Cazul sefului ASF, Misu Negritoiu, acuzat ca a incalcat embargoul american, falsificand documente bancare, inclus pe agenda sedintei CSAT
SASE CAMATARI erau STAPANI PE UN ORAS SI 11 COMUNE. Zeci de oameni au ramas FARA BUNURI

Mamele vor iesi in stradaa chiar daca coalitia de guvernare a decis duminica ca perioada concediului maternal sa ramana la doi ani. Ele sunt nemultumite ca guvernatii vor se reduca plafonul maxim de acordare a indemnizatiei.

"Mitingul ramane valabil. Prin aruncare pe surse a acestor rezultate din sedintele in care se iau decizii, faptul ca nu iese nimeni sa spuna oficial, sa stiti ca  se urmareste demobilizarea majoritatii mamelor care au plafon minim, au 600 de lei", a declarat Ana Maita,  reprezentant Asociatia "Mame pentru mame". Mamele cer ca perioda concediului maternal sa ramana la doi ani, iar valoare indemnizatiei sa nu scada. "Lucrurile ar trebui sa ramana asa cum sunt si vedem ca au dat rezultate bune in Romania. E rar cand in Romania se da o lege buna si eficienta. Acesta a fost cazul cu concediul maternal de doi ani si indemnizatia de 85% pentru cresterea copilului a dat rezultate.  Acum guvernul incearca sa strice aceasta decizie bineinteles cu rezultate proaste.Va duce la scaderea natalitatii la categoria de mijloc care e pana la urma stalpul de sustinere a economiei noastre. Sunt oameni care muncesc foarte mult, castiga bine si isi platesc contributiile sociale",  a declarat Ana Maita, reprezentant Asociatia "Mame pentru mame". Coalitia de guvernare a hotarat, in sedinta de duminica seara, pastrarea concediului maternal la doi ani si indemnizatia minima de 600 de lei.