Macovei: Nu va suna a mineriada mersul lui Ponta la protestul de miercuri?

Intr-o postare pe blogul personal, Monica Macovei isi intreaba cititorii daca participarea lui Victor Ponta la mitingul de miercuri si chemarea in strada a oamenilor nu suna a "mineriada". Totodata, Macovei apreciaza ca liderul PSD trebuie sa fie dispus sa-si asume transformarea "luptei politice in gherila de strada".

PDL se intalneste cu Mihai Razvan Ungureanu astazi la ora 10:30
PSD ii cere lui Basescu sa reactioneze la declaratia privind revizuirea granitelor

„Domnul Ponta ne declara ca participa la marsul de miercuri al sindicatelor si ne spune ca o face in calitate de cetatean ca oricare altul. Trebuie ca e o gluma, caci domnul Ponta nu e totusi un simplu cetatean, ci ditamai presedintele de partid de Opozitie. Logica domnului Ponta se luxeaza apoi, pentru ca, in calitatea sa predominanta de presedinte al PSD, cheama membrii partidului sa i se alature la mars. Logica se accidenteaza si mai rau cand domnul Ponta admite, oarecum senin, ca nu stie daca organizatiile judetene ale PSD vor facilita transportul membrilor si simpatizantilor la marsul sindicalist din Bucuresti.  Iar asta nu mai e o gluma, pentru ca daca lucrurile escaladeaza miercuri, domnul Ponta ar trebui sa fie pregatit sa isi asume raspunderea. Nu numai pentru implicarea la vedere a partidului/politicului in decredibilizarea luptei sindicale, dar si pentru transformarea luptei politice in gherila de strada”, scrie eurodeputatul PDL, intr-o postare pe blogul personal.

Totodata, Macovei ii recomanda lui Ponta sa demisioneze din Parlament pentru a fi sindicalist. „Ponta avertizeaza Guvernul sa nu blocheze accesul la mars. Accesul cui? Al membrilor de partid, al mijloacelor de transport organizate la nivel judetean daca ele totusi exista? Citesc acum ca Robert Negoita de la PSD a spus ca pune la dispozitie cateva autocare. Iata! V-am spus ca, desi s-a scris mult, variantele nu sunt epuizate. Daca tot proclama sfarsitul democratiei si al luptei parlamentare, ma intreb de ce nu isi da demisia din Parlament domnul Ponta, pentru a se muta transparent la sindicate? Ar putea crea chiar un precedent: primul politician care si-ar da demisia din Parlament pentru a deveni sindicalist”, arata fostul ministru al Justitiei.

In finalul postarii, Macovei isi intreaba cititorii daca participarea lui Ponta la protestele de miercuri nu suna a mineriada: „Domnul Ponta vrea sa il credem ca miercuri, la mars, e cetatean si cheama lumea in strada sa ii castige politicianului Ponta batalia politica pe care nu o poate castiga in Parlament, fara presiunea strazii. Nu va suna asta a mineriada?” Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca va participa la marsul de miercuri al sindicatelor, facand un apel la guvernanti sa nu incerce sa impiedice, prin mijloace ilegale, accesul oamenilor la proteste.