Kovesi a semnat revocarea din functie a procurorilor Doru Țulus si Mihaiela Moraru Iorga

Kovesi a semnat revocarea din functie a procurorilor Doru Țulus si Mihaiela Moraru Iorga

Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a semnat miercuri revocarea din functie a procurorilor Doru Țulus si Mihaiela Moraru Iorga, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

« Antonescu sa se controleze cand face afirmatii in legatura cu persoana mea »
Ponta: Romania nu a iesit din criza, sunt declaratii super-nerealiste ale lui Udrea, Basescu si Boc

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat marti aviz pozitiv pentru revocarea din functie a celor doi procurori DNA — Doru Țulus si Mihaiela Moraru Iorga.

„In sedinta din data de 4 iulie 2017, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-sef al DNA privind avizarea revocarii domnului procuror Țulus Doru Florin si a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie”, informa marti CSM.

Cei doi au fost audiati, marti, in sedinta secreta, de Sectia pentru procurori a CSM.

Pe 29 iunie, seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-sef al sectiei din care facea parte.

Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Țulus „pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile”.