JUDECATOARE SUSPENDATA dupa ce a rupt o yala de la Curtea de Apel Bucuresti

JUDECATOARE SUSPENDATA dupa ce a rupt o yala de la Curtea de Apel Bucuresti

Judecatoarea Lamaita Ciocea, de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), a fost suspendata, miercuri, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe o perioada de sase luni, dupa ce a rupt o yala de la insitutia la care lucreaza, in urma unei altercatii cu o grefiera sefa.

Antonescu: Nu stiu daca serviciile s-au implicat sau nu in perioada interimatului
Tariceanu a pierdut procesul deschis impotriva lui Boc. Fostul premier face recurs

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis astfel actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva Lamaitei Ciocea, constatand ca ea avut "atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii".

Decizia luata de CSM nu este defintiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie de Justitie (ICCJ).

Oficiali din cadrul Inspectiei Judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca o noua sesizare a fost depusa, miercuri, impotriva judecatoarei Ciocea. Presedintele CAB, judecatoarea Lia Savonea, a inaintat reclamatia, dupa ce Lamaita Ciocea a intrat luni in greva foamei. Ciocea acuza conducerea instantei ca intentioneaza sa o mute in mod abuziv la o alta sectie, dupa ce aceea in care lucra a fost desfiintata, si semnaleaza ca nu si-a mai primit salariul.

Sesizarea de miercuri este cea de-a sasea fomulata impotriva judecatoarei Ciocea. Pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM au mai fost inregistrate, incepand din 2013, cinci actiuni disciplinare impotriva ei.

Printre aspectele vizate de Inspectia Judiciara in cadrul acestor actiuni disciplinare s-a numarat atitudinea nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, avocati, experti, martori sau justitiabili, dar si refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu.

In septembrie 2013, CSM a decis, in cazul Lamaitei Ciocea, reducerea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20 la suta pe o perioada de sase luni, dupa ce judecatoarea a intarziat, in repetate randuri, sa-si motiveze hotararile si a refuzat nejustificat sa primeasca la dosar cererile, concluziile, memoriile sau actele depuse de partile din proces.

Lamaita Ciocea a mai fost sanctionata de CSM, in aprilie 2013, ca urmare a declaratiilor facute in Piata Universitatii, la 25 ianuarie 2012. Atunci, CSM a decis ca aceasta sa fie mutata disciplinar, pentru trei luni, la Curtea de Apel Ploiesti.

Ciocea a spus, la protestele din Piata Universitatii, ca presedinta sectiei unde activeaza a inlocuit-o abuziv din completul care judeca un dosar in care era implicata o companie, incalcandu-se astfel principiul continuitatii completului de judecata. Judecatoarea s-a adresat CSM, care i-a comunicat solutia de respingere a plangerii, astfel ca ea a decis sa protesteze in Piata Univesitatii.