Ioan Botis a cerut demisia sefului ANPS, Viorel Alexandru, miercuri dimineata

Ioan Botis a cerut demisia sefului ANPS, Viorel Alexandru, miercuri dimineata

 Ioan Botis fost surprins de jurnalisti vorbind la telefon despre o eventuala demisie. Ministrul Muncii a elucidat misterul la cateva ore, spunand ca discutia era una personala. Si totusi nu. Ministrul Muncii a cerut totusi demisia cuiva: sefului Agentiei de Prestatii Sociale. Viorel Alexandru a confirmat informatia pentru Realitatea TV.

Basescu a promulgat legea care interzice camataria
Romania poate fi prinsa in mareea falimentului Greciei

Presedintele Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale este cel cu care discuta ministrul Muncii la telefon si cel caruia i s-a cerut demisia. Botis dorea pana la ora 12:00 o situatie clara a salariatilor de la stat care primesc indemnizatie pentru cresterea copilului. „Nu dom’le, ti-am spus foarte clar. Daca pana la 12.00 nu e gata, vin cu demisia”, a spus Ioan Botis in conversatia telefonica

Aceasta este declaratia care a pus pe jar jurnalistii. Intamplator sau nu, ministrul Muncii a sosit la Guvern, chiar ora 12:00, unde a avut o discutie cu premierul Emil Boc si cu ministrul Finantelor. Ioan Botis spune, insa, ca discutia pe care a avut-o in Parlament nu avea legatura cu serviciul. „Voi ati inregistrat o convorbire privata. Nu era vorba de nicio demisie. O conversatie cu cineva. N-ati cerut demisia nimanui din minister, din agentii? Nu era vorba de nicio demisie. Am avut o conversatie privata cu cineva”, a declarat ministrul. Si totusi, ministrul Finantelor sustine ca Ioan Botis i-a cerut demisia presedintelui Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale. Si Ioan Oltean, colegul de partid al lui Botis stie despre demisie. „Adevarul este ca ministrul Ioan Nelu Botis i-a cerut unui subaltern care nu si-a indeplinit atributiunile de serviciu, sa isi prezinte demisia pana la ora 12.00, spunandu-i textual pana la ora 12.00 sa imi aduci demisia. Evident ca nu stiam nimic si am spus ca este imposibil ca un ministru sa isi dea demisia fara ca in prealabil sa aiba si cu mine o discutie”, a declarat Ioan Oltean, vicepresedintele PDL. Viorel Alexandru, presedintele ANPS a confirmat, insa, pentru Realitatea TV ca ministrul i-a cerut demisia in aceasta dimineata pentru ca nu a finalizat intr-un timp scurt un raport. Viorel Alexandru a declarat ca ministrul i-ar fi cerut ca pana la ora 12.00 sa ii dea un raport care sa contina numarul beneficiarilor de indemnizatii de crestere a copilului. Presedintele ANPS nu a reusit acest lucru pentru ca spune el, datele trebuie colectate din toata tara si este un proces anevoios.