Ilie Carabulea ramane in arest: Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva

Ilie Carabulea ramane in arest: Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva

Omul de afaceri Ilie Carabulea, acuzat de cumparare de influenta si dare de mita in dosarul "Carpatica", ramane in arest. Curtea de Apel Bucuresti a admis, miercuri, contestatia procurorilor fata de inlocuirea masurii preventive. Decizia instantei este definitiva, anunta Mediafax.

Mamele au prostestat fata de reducerea concediului maternal
Iohannis a promulgat legea privind votul prin corespondenta

Citeste si Dan Radu Rusanu va fi cercetat in libertate. Arestarea preventiva, respinsa de judecatori

Tribunalul Bucuresti a decis, in 12 martie, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Carabulea. Decizia a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, iar demersul acestora a fost admis, astfel ca omul de afaceri ramane in arest.

In dosarul "Carpatica", omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzati ca, in perioada mai – decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari. Carabulea si Mirzac au fost arestati preventiv in 29 ianuarie.

Tot atunci, procurorii au inceput urmarirea penala si fata de Radu Mustatea, membru in CA al Carpatica Asig si presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, si Ovidiu Ioan Cezar Giurgea, functionar la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, este urmarita penal in aceeasi cauza, pentru abuz contra intereselor publice, in calitate de director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara. Laura Chitoiu s-a autosuspendat din functia de director al Directiei Avizari din cadrul ASF.