I se pregateste o noua lovitura lui Adrian Nastase

I se pregateste o noua lovitura lui Adrian Nastase

Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut executarea silita a lui Adrian Nastase pentru recuperarea a peste 750.000 euro, prejudiciul creat in dosarul "Trofeul Calitatii".

Inspectoratul de Stat incearca sa-si recupereze prejudiciul si a inaintat Judecatoriei Sectorului 1 mai multe actiuni de executare silita pe numele tuturor condamnatilor. Executorii au in vizor bunurile lui Adrian Nastase, printre acestea aflandu-se casa din Zambaccian, ferma de la Cornu, conturile si mai multe tablouri.

Elena Udrea: Au fost inchiriate toate microbuzele si autobuzele pentru 2 noiembrie. Se pregateste turismul electoral
Viorel Stefan, seful deputatilor finantisti: Soarta Ordonantei 50/2010 nu s-a jucat

Conform documentelor depuse, ieri, la Judecatoria Sectorului 1, Adrian Nastase trebuie sa plateasca peste 750.000 euro daune in solidar, cu ceilalti condamnati, suma stabilita de Inalta Curte in dosarul "Trofeul Calitatii", in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

In cazul in care proprietatile vizate de executor sunt detinute de Adrian Nastase in co-proprietate cu sotia sa, Dana, "recuperatorii" vor cere partajarea bunurilor celor doi soti, urmand sa scoata la licitatie doar partea care ii revine debitorului.

Surse judecatoresti au declarat pentru CANCAN.ro ca juristii de la Inspectoratul de Stat in Constructii nu i-au trimis debitorului somatii pentru a nu-l deranja si supara in inchisoare. La suma de peste 750.000 de euro se vor adauga cheltuieli de judecata, majorari si comisionul executorului in valoare de 10% din suma recuperata.

Actiunea de executare silita se va judeca maine, urmand ca magistratii Judecatoriei Sectorului 1 sa decida cu privirea lui Adrian Nastase.

Fostul premier a fost condamnat la doi ani de detentie in procesul "Trofeul Calitatii". Ceilalti inculpati din dosar, Irina Paula Jianu, Marina Ioana Popovici, Diana Gasparovici si Bogdan Popovici au primit cate sase ani de detentie. In afara de anii de puscarie pe care trebuie sa-i execute, condamnatii au fost obligati sa plateasca si despagubiri catre Inspectoratul de Stat in Constructii in cuantum de peste sase miliarde de lei vechi.

Inalta Curte a mai decis confiscarea sumei de 38.217 de lei de la Adrian Nastase, bani obtinuti prin fapta penala comisa. Magistratii au mai hotarat ca mentinerea sechestrelor asiguratorii puse de catre procurori asupra mai multor bunuri si immobile, printre care patru apartamente , doua in Bucuresti, unul in Braila si unul in Bacau.