Hunor: UDMR este dispusa sa intre la guvernare

Hunor: UDMR este dispusa sa intre la guvernare

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata seara, la Sfantu Gheorghe, ca formatiunea pe care o conduce este dispusa sa intre la guvernare dupa alegerile parlamentare pentru a asigura stabilitatea politica de care tara are nevoie.

Sindicatele pregatesc un nou val de proteste
Controverse privind gaura de ozon care se deplaseaza deasupra Europei

Acesta a mentionat ca urmatorii doi ani vor fi foarte grei pentru Romania, de aceea nici un proiect politic de viitor nu va putea fi pus in practica fara o "majoritate extrem de stabila si o stabilitate politica solida".

"Anul viitor va fi unul extrem de dificil, va trebui sa platim o datorie externa foarte mare, iar asta inseamna o presiune enorma asupra bugetului, e nevoie de reforme fiscale si economice, de amendarea Constitutiei care necesita doua treimi si e un proiect foarte important fara de care nu putem sa mergem mai departe cu regionalizarea, cu reorganizarea regiunilor de dezvoltare. Si este nevoie, dupa foarte mult scandal, dupa enorm de mult scandal, de o stabilitate politica si de o majoritate larga pentru 2013 si pentru 2014. Sa nu uitam 2014 va fi din nou an electoral, de aceea 2013 pentru societatea romaneasca si pentru viitorul Romaniei va fi un an vital. Nu avem voie sa pierdem nici o zi din 2013 pentru ca pe urma intram intr-un an electoral cand nu vom mai face nimic cunoscand traditia romaneasca, cand intr-un an electoral lucrurile se opresc. De aceea, eu spun ca oricine doreste un proiect pentru viitor care poate fi pus in practica trebuie sa se gandeasca la o majoritate extrem de stabila si la o stabilitate politica foarte, foarte solida", a spus presedintele UDMR.
 
Referindu-se la recenta declaratie a liderului PNL Crin Antonescu care nu exclude varianta unei guvernari impreuna cu UDMR, Kelemen Hunor a mentionat ca acest lucru arata ca Uniunea este receptata drept un "partener serios si de incredere".
 
"Eu cred ca declaratiile politicienilor romani in acest moment arata ca UDMR este considerat un partener serios, din toate partile, un partener de incredere, cu profesionisti, un partener cu care poti sa construiesti proiecte pentru viitorul Romaniei", a spus Kelemen Hunor, adaugand ca "orice formatiune politica doreste sa ajunga la guvernare", implicit cea pe care o conduce.