Gheorghe Dinica sufera de septicemie si nu raspunde la tratament

Maestrul Gheorghe Dinica se lupta pentru viata. Actorul sufera de septicemie si nu raspunde la medicatie. Medicii au confirmat, ca starea artistului nu este una buna si ca, din acest punct de vedere, nu s-au inregistrat progrese fata de ziua de sambata. Medicii sunt destul de rezervati, mai ales ca infectia s-a raspandit in tot organismul, iar medicamentele care i-au fost administrate nu si-au facut efectul.

Revolta in Parlament: Alesii tin cu dintii de privilegii
PDL cere USL sa retraga proiectul de lege privind accesul in universitati al celor fara Bacalaureat

Gheorghe Dinica s-a internat in urma cu cateva zile la Spitalul Floreasca acuzand o stare de oboseala inexplicabila. Medicii au spus ca, de fapt, oboseala era o manifestare a septicemiei. Familia a cerut discretie in ce priveste starea de sanatate a artistului, asa ca doctorii nu au facut prea multe declaratii. In privinta medicatiei administrate lui Dinica, specialistii de la „Floreasca” s-au consultat si cu directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”, doctorul Adrian Streinu-Cercel, care s-a deplasat personal la spital, in cursul zilei de sambata.

Absolvent in promotia 1961 al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Gheroghe Dinica este considerat unul dintre cei valorosi actori romani, cu roluri in aproape 100 de filme si in piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestatiile sale cinematografice, artistul a fost fost distins cu noua premii, printre care si unul pentru intreaga cariera, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). In 1999, a fost recompensat si cu Premiul de Excelenta al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). A lansat mai multe albume muzicale, precum „Cantece de petrecere” si „Cantece de petrecere 2”, in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.