Geoana: PSD va avea anul acesta, probabil, doua congrese

Geoana: PSD va avea anul acesta, probabil, doua congrese

Partidul Social Democrat va avea, ''probabil'', doua congrese in acest an - unul legat de doctrina, iar celalalt pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidentiale -, a anuntat, miercuri seara, dupa intalnirea liderilor social-democrati, presedintele PSD, Mircea Geoana.
'Probabil vom avea nevoie de doua congrese, unul de natura organizatorica si doctrinara (...) si, putin mai tarziu, un congres pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, subiect care a fost dezbatut foarte serios astazi'', a spus Geoana.
Intrebat daca la primul congres actuala conducere isi va depune mandatul, Geoana a spus ca acest lucru este posibil, ''dar in

Declaratia privind oficialii maghiari, respinsa de Camera
Noul Cod al Muncii ar putea lasa femeile aflate in concediu de maternitate fara loc de munca

mod firesc dorim un congres care sa fie mai putin indreptat spre chestiuni legate de alegeri interne’.
‘Va trebui sa completam formula de conducere, va trebui sa avem si o propunere pentru functia de secretar general, dar in acest moment nu se pune problema atat de mult a unui congres pentru alegeri, cat a unui congres de precizare a identitatii social-democrate a partidului si, de ce nu, de incepere a campaniei electorale intr-un an electoral foarte dens. E posibil sa fie si acest lucru (n.r. – depunerea mandatului). Nu vad dificultati in acest sens, este un gest firesc, chiar daca nu e impus de statut’, a afirmat presedintele PSD.
Geoana a evitat sa spuna daca va candida la congresul pentru desemnarea persoanei care va participa la alegerile prezidentiale din partea PSD, dar a subliniat ca ”in atmosfera din partid, in acest moment, alegerile interne sunt mai putin importante’, importanta fiind precizarea ca PSD ramane un partid de stanga.
‘Noi ramanem vocea populatiei care are nevoie de sprijin si dorim ca in acest an electoral sa fim extrem de activi si, de ce nu, invingatori in cele doua campanii care ne asteapta’, a mai spus presedintele PSD.