Franks (FMI): Cred ca Romania va avea crestere pozitiva in 2011. Basescu: Criza ar putea reveni

Franks (FMI): Cred ca Romania va avea crestere pozitiva in 2011. Basescu: Criza ar putea reveni

 Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat sambata ca obiectivul cheie al viitorului Acord incheiat cu Romania va fi consolidarea stabilizarii economice, dar si reformele structurale care vor genera in viitor o crestere economica mai mare.

Voinescu: Galagia politica dauneaza fara indoiala, dar este efectul unei cauze mai profunde
Guvernul pregateste DESCENTRALIZAREA

Traian Basescu s-a declarat sceptic in privinta semnelor de iesire din criza. „Am discutat cu presedintele Basescu, l-am pus la curent cu toate discutiile pe care le-am avut pana acum si cu toate optiunile pe care le avem pentru a putea merge inainte. Am avut un bun schimb de vederi cu el. Am discutat in termeni generali obiectivele noului acord si vom discuta mai in detaliu cand vom reveni in vizita urmatoare”, a precizat Franks, intrebat care a fost obiectul discutiilor purtate cu seful statului la Palatul Cotroceni, informeaza NewsIn. Seful misiunii FMI la Bucuresti a spus ca obiectivul cheie al noului acord va fi consolidarea stabilizarii economice, la care se adauga reformele structurale, care vor genera in viitor o crestere economica mai mare. „Cu acest lucru cred sunt de acord toate partidele politice – ca economia sa se dezvolte mai repede si cheia unei dezvoltari mai rapide este sa continuam procesul de reforme structurale”, a apreciat Franks. El a mai apreciat ca Romania va avea crestere economica anul viitor. „Credem ca da, cresterea va fi pozitiva anul viitor”, a spus Franks, agaugand ca va furniza presei ultimele analize ale Fondului legate de acest subiect luni. La finalul intalnirii pe care delegatia FMI a avut-o sambata cu reprezentantii PNL, Franks a apreciat ca este important ca in lunile care urmeaza Fondul sa lucreze cu toate partidele politice pentru a veni cu cele mai bune idei pentru viitorul acord cu Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala. „Vom continua dialogul cu ele in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce putem face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei”, a spus Franks.

 

Antonescu le-a dat sfaturi celor de la FMI

 

Sambata, reprezentantii FMI s-au vazut si cu reprezentantii PNL. Iar liderul acestei formatiuni a avut un mesaj pentru Franks si Co.:  sa se uite si prin programele altor partide, nu doar in cele ale Puterii actuale. „Nu am spus niciodata ca s-au purtat urat (delegatia FMI-n.r.) si, slava Domnului, frumos ne-am purtat si noi. Eu am vorbit despre faptul ca in general- si am explicat mai pe larg aceste lucruri la intalnirea trecuta, nu s-a schimbat mare lucru- cred ca FMI, care este o institutie bancara si care are un Acord pe care l-a consumat, dar ale carui efecte se vad in timp, bani care se returneaza in timp, trebuie sa aiba in vedere- si dansii inteleg lucrul acesta chiar daca nu se manifesta intotdeauna in declaratii- sa aiba in vedere ca aici este vorba de o succesiune de guverne, nu e vorba de o eternitate sau o perioada foarte lunga a actualului Guvern. Actualul Guvern a imprumutat banii, de platit ii vom plati toti, si atunci toate discutiile acestea despre sanatatea economica a Romaniei pe termen mediu si lung trebuie sa fie purtata cu egala atentie”, a declarat Crin Antonescu, citat de NewsIn.