FEN cere Guvernului sa aloce 6 la suta din PIB pentru Educatie

FEN cere Guvernului sa aloce 6 la suta din PIB pentru Educatie

Federatia Educatiei Nationale (FEN) solicita Guvernului sa asigure invatamantului un buget de cel putin 6 la suta din PIB, care sa cuprinda si sumele necesare cresterilor salariale prevazute de Legea 221. « Am avut o intalnire cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, care ne-a asigurat ca majorarea se va regasi in proiectul de buget pe care Ministerul, Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) il va prezenta vineri ministrului Finantelor. Speram ca nu vor fi probleme si ca bugetul propus de MECI va fi aprobat de Executiv si de Parlament », sustine secretarul general al FEN citat intr-un comunicat de miercuri. Totodata, la intalnirea de marti, FEN a

MIHAI TANASESCU: „FMI NU isi amana vizita in Romania, am discutat si cu presedintele”
Fostul comisar-sef Traian Berbeceanu, despre experienta de om al legii aflat in arest: „Simteam furie, indignare, revolta interioara”

propus ministrului Educatiei demararea de urgenta a negocierilor privind punerea in practica a principiilor strategiei « Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii », asumata de federatiile sindicale, potrivit liderului sindical. Amintim ca ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a discutat, marti, cu reprezentantii federatiilor sindicale din invatamant despre majorarea salariilor cadrelor didactice.

Alice Sava