Elevele vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor

Elevele de 13 ani vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor a anuntat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. ''Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare scolara. Se anunta cu o zi inainte, iar cine este

Anastasia si Tatiana Dogaru. SIAMEZELE pe care niciun doctor din lume nu le-ar separa
AMBASADA SUA ANUNTA FINALIZAREA A TREI PROIECTE DE ASISTENTA UMANITARA IN JUDETUL TULCEA

bolnav anunta ca nu se prezinta la scoala. Luam in discutie sa dam posibilitatea si celor care nu au participat anul trecut la campanie sa se vaccineze acum”, a spus secretarul de stat. Romania are o problema foarte grava cu cancerul de col uterin. ”Ministerul Sanatatii cheltuieste anual 60 de milioane de euro pentru a mentine viata niste femei care mor de cancer de col uterin inclusiv la varste de 25-30 de ani”, sustine Adrian Streinu-Cercel. ”Pana la varsta de 50 de ani, peste 80% dintre femei trec prin infectia cu HPV”, a mai spus secretarul de stat. Ministerul Sanatatii recomanda astfel tuturor femeilor din Romania sa consulte un medic ginecolog si sa isi faca testul Papanicolau o data pe an.

”In sistemul sanitar este un deficit de 6 miliarde de lei. Avem o problema sa tot schimbam managerii de spitale. Asta inseamna cu nu avem manageri acolo, ca nu exista o perspectiva pentru spitalele respective”, sustine secretarul de stat. O alta problema in sistemul sanitar din Romania este lipsa specialistilor, sustine Adrian Streinu-Cercel.

”In Romania, sa angajezi un medic prespune multa birocratie. Au venit englezii si ne-au luat 2.000 de medici pe baza unui CV. Iar medicii care au plecat erau dintre cei buni”, a spus secretarul de stat. Adrian Streinu-Cercel este coordonatorul directiilor de asistenta medicala si sanatate publica, resurse umane, juridic si relatii internationale din cadrul Ministerului Sanatatii.